Wél zo handig: deze handgel komt het beste uit de test!
Delen

Wél zo handig: deze handgel komt het beste uit de test!

Handgel: vroeger iets wat je hooguit meenam als je ergens heenging waar je twijfelde aan de hygiënische omstandigheden en waar je wellicht niet makkelijk je handen zou kunnen wassen. Nu iets waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt.

Zeker als je steeds je handen met verschillende middelen moet desinfecteren, hebben je handen daar onder te lijden. Natuurlijk ga je voor veiligheid, maar dan wel graag met een fijn product. Vanuit die gedachte testen wij vijf populaire handgels van Dr. Originals, Sanicur, Dettol, Glycerona en Lifeboy op geur, substantie en handgevoel. Alle vijf de gels zitten in dezelfde prijsklasse, zijn van een kleurloze doorzichtige substantie en hebben hetzelfde gebruikersgemak.

Eens kijken waar de verschillen in zitten.

Dr. Original heeft een sterk medische geur, deze gel is iets minder helder dan de andere – net even troebeler – en voelt in eerste instantie vrij plakkerig. De geur gaat wel vrij snel weg. Het handgevoel is vrij neutraal. Niet bijzonder lekker maar ook niet vervelend.

Stephanie 5, Lisette 6, Nadia 5, Leroy 7, Wilma 6 – Gemiddeld: 5,8

Sanicur heeft een sterke onprettige medische geur. De substantie is vrij waterig en het duurt wat langer voordat je handen weer droog zijn. Als het eenmaal is weggetrokken voelt de huid van je handen juist weer wat trekkerig aan.

Stephanie 5, Lisette 6, Nadia 5, Leroy 6, Wilma 6 – Gemiddeld: 5,6

Dettol, ook deze ruikt sterk naar alcohol; medisch. De gel is wel lekker fris, maar voelt tegelijk ook wat olieachtig. Daardoor blijven je handen vrij lang plakkerig en dat is niet prettig. Eenmaal helemaal ingetrokken voelen je handen neutraal.

Stephanie 6, Lisette 7, Nadia 6 , Leroy 7, Wilma 7 – Gemiddeld: 6,6

Glycerona ruikt lekker, subtiel geparfumeerd. De gel is helder en trekt echt heel erg snel in. Het fijnste van deze gel is dat je handen na gebruik zachter, gehydrateerd aanvoelen en prettig ruiken.

Stephanie 8, Lisette 8, Nadia 9, Leroy 8, Wilma 9 – Gemiddeld: 8,4

Lifebuoy ruikt in het begin sterk maar als dat een beetje weg is, hangt er een subtiele fijne geur aan. De gel trekt heel erg snel in en deze laat na de gel van Glycerona je handen het fijnst aanvoelen als de gel helemaal is ingetrokken.

Stephanie 7, Lisette 7, Nadia 8, Leroy 6, Wilma 8 – Gemiddeld: 7,2

Beste Getest

Glycerona Hygiënische Handgel

Niet kleverig & Aloë Vera, staat op het flesje. Dat in combinatie met de fijne geur, de substantie die snel intrekt en het fijne gevoel dat het achterlaat, is waarom wij hem allemaal – onafhankelijk van elkaar – als prettigste hebben ervaren en het hoogste cijfer hebben gegeven.

Delen