100pmagazine_eersteschooldag

Hoe bereid je je kindje voor op de allereerste schooldag?

Het is een spannend en belangrijk moment in het leven van ieder kind: de allereerste schooldag. Maar hoe bereid je je kleuter hier nou het beste op voor?

Grote verandering

Vanaf de vierde verjaardag van je kleuter gaat er een hoop veranderen in zijn leven. Een belangrijk moment is dan natuurlijk de allereerste schooldag. Vanaf de eerste schooldag zal je kleuter op de basisschool, maar ook daar omheen heel veel dingen voor de eerste keer meemaken, zoals de eerste zwemles, de eerste rekentoets, de aller eerste zakgeld, het eerste schoolreisje…Een spannend en bijzonder moment dus! Fijn dus om je kleintje hier alvast op voor te bereiden. Maar, hoe doe je dat?

‘De eerste schooldag’

Zo’n eerste schooldag zal natuurlijk veel indruk maken op je kindje, mede door de nieuwe dagstructuur. Meestal zal er gestart worden in de kring. Er wordt bijvoorbeeld met de kindjes gepraat over wat ze bezighoudt en samen gezongen. Ook zullen ze taakjes krijgen en mogen ze bijvoorbeeld puzzels maken, spelen in de poppenhoek of met bouwstenen. Tussendoor worden er rustmomentjes ingelast, zodat je kindje wat kan eten en drinken.

‘Wennen’

Voordat je kleintje voor het eerst naar school gaat, mag hij meestal een paar keer van te voren langskomen om te ‘wennen’. Wettelijk gezien mag dit als je kleintje drie jaar en tien maanden oud is. Deze wenperiode duurt maximaal vijf dagen. De regels omtrent dit ‘wennen’ verschilt per school. Informeer welke regels er op de school van jouw kindje gelden.

Je kleuter voorbereiden

Vertel je kleintje over zijn eerste schooldag en dat hij binnenkort naar school mag. Vertel over wat hem te wachten staat, maar houd het luchtig. Het is ook een goed idee om gezamenlijk naar het schoolgebouw te lopen en het van buiten te bekijken. Zo kan je kleintje alvast wennen aan het idee.

Tip: zoek gezellig samen zijn nieuwe spulletjes uit, zoals een rugzak. Je scholiertje zal glunderen van trots! Zo betrek je je kleintje bij de voorbereidingen, waardoor hij ook weer kan wennen aan het idee.

Nieuwe indrukken

Je scholiertje zal dus heel veel nieuwe indrukken opdoen door deze grote verandering in zijn leven. Het zal daarom geregeld kunnen voorkomen dat kindje zo nu en dan moet huilen of heel erg moe is.

Mijn Schoolbox: gratis goodiebox

Wil jij je de eerste schooldag van jouw kleintje in groep 1 nóg leuker maken? Dat kan met de Schoolbox! In deze gratis goodiebox zitten heel veel gave cadeautjes waar je kind mee kan spelen. Deze wil je dus niet missen! Ouders kunnen voorafgaand aan de eerste schooldag een gratis Schoolbox aanvragen voor hun kleuter, waarin leuke goodies zitten die te maken hebben met het eerste schooljaar. En natuurlijk cadeautjes om lekker mee te spelen. Na het aanvragen van de Schoolbox is deze op te halen bij een Top1Toys winkel bij jou in de buurt.

Nieuw design

De Schoolbox heeft sinds kort ook een nieuw design gekregen. Deze leuke vrolijke Schoolbox maakt de eerste schooldag nóg net iets specialer! Dus ken jij mensen in jouw omgeving die deze box ook moeten hebben? Geef het dan vooral door!

Vlogs Mijn Schoolbox

Na het krijgen van de Schoolbox worden de kinderen gedurende hun basisschooltijd gevolgd en geïnformeerd op crossmediale wijze. Twee keer per maand op vrijdag komt er een vlog online met de leukste onderwerpen. Hier zijn ook educatieve thema’s gekoppeld aan het schooljaar. Denk bijvoorbeeld aan leren lezen of leren tellen. Maar er wordt vooral veel speelgoed getest met Danielle!

Vlogger Danielle

Danielle is het gezicht van Mijn Schoolbox. Ze is presentatrice, actrice en DJ. Je kent haar misschien wel van Raak!, RTL-Telekids of Efteling Radio. In de vlogs van Mijn Schoolbox richt ze zich op de belevingswereld van kinderen waarin zij alle belangrijke momenten volgt die kinderen op de basisschool en daar omheen meemaken.

Wil jij ook zo’n gave Schoolbox aanvragen voor je kindje? Dat kan hier!

100pmagazine_schoolbox

100pmagazine_schoolbox_danielle

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Top1Toys | Bron: 24baby.nl