Van nablijven tot zoenen in het fietsenhok: jongeren hebben weer zin in school!
Delen

Van nablijven tot zoenen in het fietsenhok: jongeren hebben weer zin in school!

De zomer is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Voor veel scholieren een blije gebeurtenis! 72% van de jongeren kijkt er zelfs naar uit om weer een ‘normaal’ schooljaar te beleven na een jaar van lockdowns en digitaal les.

Groot gemis

Het afgelopen jaar zijn een hoop leuke dingen geschrapt en kinderen zagen hun vrienden veel minder dan voorheen. Dit gemis heeft ervoor gezorgd dat kinderen een andere manier zochten om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Dit deden ze door middel van social media!

Social media

Videobellen, snapchatten of het maken van TikTok video’s samen behoorden tot de dagelijkse bezigheden van veel jongeren het afgelopen jaar. Uit een onderzoek van HEMA onder 1000 scholieren tussen 12 en 18 jaar blijkt dat het social media gebruik zelfs hoger is dan ooit tevoren. Vooral Tik Tok is enorm populair onder deze doelgroep. 61% van de jongeren was meer op sociale media actief dan voor corona. Vooral TikTok werd opvallend meer gebruikt (63%), gevolgd door YouTube (57%) en Snapchat (50%).

Back to school met HEMA

HEMA haakt op een hele leuke manier in op het begin van het schooljaar en gebruikt daarvoor natuurlijk social media. Samen met Kalvijn en Beautynezz roept HEMA jongeren op om na een lastig jaar hun grootste back to school verlangen in een TikTok-duet, en hun beste back to school look op Instagram stories te delen met het vooruitzicht op een ‘normaal’ schooljaar. Van alle inzendingen maakt HEMA een mooie en gekke compilatie, waarin de winnaars bekend worden gemaakt. Deze krijgen een back to school beleving met Kalvijn of Beautynezz. De precieze invulling blijft nog even een verrassing.

Terug naar school ga je natuurlijk met de Back to School collectie van HEMA. Shop de leukste schoolspullen via de website of in de winkel!

Delen