100%NL Magazine poes boos
Delen

Deze dingen die je doet bij je kat heeft hij stiekem een hekel aan!

Waarschijnlijk zijn we er allemaal weleens schuldig aan, maar sommige dingen doen wij mensen uit liefde voor onze grote kattenvriend. Hoewel wij denken dat we de kat er een plezier mee doen, hebben ze er eigenlijk een grote hekel aan of is het zelfs niet goed voor ze!

Je kat vasthouden als een baby

Oké, hier is bijna iedereen wel schuldig aan. Even je kat knuffelen en heen en weer wiegen alsof het een baby is. Hoewel het natuurlijk heel schattig lijkt, vindt je kat dit verschrikkelijk. Volgens indy100.com voelen katten zich heel kwetsbaar als ze in deze houding liggen. Katten hebben liever alle vier de pootjes op de grond en vinden het bijvoorbeeld wel heerlijk om bij je op schoot te liggen.

Je kat aanstaren

Misschien kan je het soms niet helpen, maar katten beschouwen jouw gestaar als dominant gedrag. Volgens de website Feline Forever zal hij denken dat jij je agressief gedrag vertoont waardoor hij je zelfs zou kunnen aanvallen. Knippert een kat echter naar je? Dan wordt dat als teken van affectie gezien en voelt hij zich niet bedreigt.

Terug miauwen

Katten miauwen niet om met andere katten te communiceren, maar juist met mensen. Volgens National Geographic miauwen katten om aandacht te krijgen, voedsel of water willen of als ze willen spelen. Als jij terug gaat miauwen raakt je kat helemaal in de war, omdat hij dit niet verwacht.

Melk geven

Ook geen goed idee! Volgens cattime.com zijn de meeste katten namelijk lactose-intolerant. Vooral als je kat vaak last heeft van diarree kan het daaraan liggen. Voor de zekerheid kun je je kat dus beter geen melk geven.

Foto’s maken van je kat

Katten vinden het heel vervelend als je continu een camera voor hun neus krijgen. Als je dan ook nog de flitser aanzet, worden ze helemaal geïrriteerd. Misschien iets minderen met de foto’s? Of gewoon stiekem. 😉

Je kat aankleden

Volgens Wide Open Pets vinden katten het vreselijk als ze iets om hun vacht hebben. Het is ongemakkelijk voor ze en het belemmert ze in hun beweging. Dit kun je dus beter niet meer doen.

Verandering

Katten houden ook niet van veranderingen. Verhuizingen, overstappen op ander voer of verandering van baasje (door bijvoorbeeld vakantie) kunnen heel stressvol zijn voor een kat. Zorg er daarom voor dat veranderingen in stapjes worden gedaan en zeker niet allemaal tegelijk. Daardoor kan je kat heel veel stress ondervinden.

Bron: Margriet | Beeld: iStock

Delen