100%NL Magazine Knaagdier

Is jouw konijn een echte bourgondiër? Zó laat je hem ook gezond eten!

Is jouw konijn of knaagdier ook een selectieve eter, maar wil je toch dat hij zijn complete voeding binnen krijgt? Lees dan snel verder!

De bourgondiër

Cavia’s, hamsters, konijnen of andere knaagdieren: het zijn net mensen! Ze weten dondersgoed wat ze wel en niet lekker vinden. Vaak weten ze dan ook de lekkere snacks uit hun maaltijd te vissen en zullen ze altijd datgene eerst opeten wat ze lekker vinden.

Dit heeft vaak als gevolg dat ze de stukjes die ze minder lekker vinden laten liggen. Natuurlijk is dat niet meteen een probleem, maar op lange termijn wil je natuurlijk wel dat jouw geliefde huisdier complete voeding binnen krijgt. Heb jij een selectieve eter? Lees dan snel verder!

Voorkom voedingstekorten

Om je konijn of knaagdier zo gezond mogelijk te laten eten is het van belang dat hij of zij genoeg eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en vocht binnenkrijgt. Maar als jij een selectieve knabbelaar thuis hebt zitten is het natuurlijk maar de vraag of hij of zij alles wel binnen krijgt. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om je huisdier een handje te helpen.

 • Het voedingsbakje niet meer vullen tot het leeg is.
  Probeer niet te wachten met het vullen van het voedingsbakje totdat al het eten op is. Ook al lijkt het logisch, hier zitten veel nadelen aan. Zo moet je heel goed opletten dat het eten niet gaat bederven én het geeft je geen garantie dat je knaagdier of konijn alsnog de restjes gaat eten.
 • Kies voor All-in-One brokken
  Dit is toch wel de meest effectieve manier: All-in-One brokken. In deze brokken zijn alle voedingsstoffen samengeperst en weet je zeker dat je konijn of knaagdier lekker en gezond bezig is. Zo geef je jouw selectieve eter geen kans om alleen het lekkere eruit te vissen. 😉

Met de All-in-One brokken van Vitakraft, genaamd Vita Special, ga je voor goud! Deze voeding is niet alleen compleet, maar draagt ook bij aan een optimale spijsvertering. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Kras & Win!

De allerbeste én lekkerste voeding voor knaagdieren en vogels koop je natuurlijk bij Vitakraft! Doe daarom mee aan de Vitakraft krasactie en wie weet win jij een gezelschapsspel, voedingspakket, en dagje uit of een bioscoop cadeaukaart!

Hoe het werkt?

 1. Koop Vitakraft knaagdier- of vogelvoeding bij deelnemende winkels.
 2. Je ontvangt bij de kassa een kraskaart per gekochte verpakking.
 3. Kras je kraskaart(en) open en ontdek de code.
 4. Ga naar vitakraft.nl/krasactie en vul de code in.
 5. Beantwoord de controle vraag en ontdek of je iets gewonnen hebt.
 6. Bonus! Zit jouw antwoord het dichtstbij het goede antwoord, dan win je één van de onderstaande prijzen winnen.

De actie loopt t/m 30 april 2022. De winnaars worden per e-mail gecontacteerd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vitakraft