100%NL Magazine OML
Delen

De laatste aflevering van Over Mijn Lijk: ‘Er werd gehuild, maar ook gelachen.’

Vanavond wordt alweer de laatste aflevering van dit seizoen van Over Mijn Lijk uitgezonden. Het was een seizoen van een lach, maar zeker ook een traan.

Over Mijn Lijk

In het tiende seizoen van ‘Over Mijn Lijk’ ontmoet Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Waar ze nog kunnen sporten ze fanatiek, werken met veel plezier en vieren de liefde. Tim volgt Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike. Hoe gaan ze om met het feit dat hun leven niet lang meer duurt? Wat willen zij in ieder geval uit het leven halen? En welke dromen hebben ze?

Wekelijks zitten er miljoenen mensen voor de buis om de afleveringen van Over Mijn Lijk te kijken, met een lach, maar toch ook heel veel met een traan. Het is heel heftig om zulke jonge mensen zo’n oneerlijke strijd te moeten zien leveren.

‘Er werd gehuild, maar ook gelachen.’

Op Instagram stond Tim vanmiddag al stil bij de laatste aflevering van dit seizoen. ‘Vanavond is de laatste aflevering (van dit seizoen!) van Over Mijn Lijk op televisie, een seizoen waar we twee jaar aan gewerkt hebben. En wat was het weer een bijzondere rit. Er werd gehuild, maar absoluut ook gelachen (en veel ook!)’ Zo begint Tim zijn bericht op Instagram.

Tim vervolgt zijn verhaal: ‘Ik kan zeggen: het is een niet te verwaarlozen eer als mensen als Jeffrey, Eva, Jegor, Zoë en Maaike -én hun families en vrienden- je in zo’n moeilijke fase, vaak de eindfase, van hun leven vanaf het begin zo dichtbij laten. want let wel: soms ontmoeten we iemand, en staan we binnen een half uur na de eerste handdruk een kist uit te kiezen of een gesprek over sterven te hebben. Daar is een vertrouwensband voor nodig, en die was er. Bijzonder, vind ik.’

Wij als kijkers kunnen dan ook niets meer dan lof spreken. Over Tim, maar natuurlijk ook over de 5 deelnemers. De manier waarop zij in het leven staan is bewonderenswaardig. Ondanks alle tegenslagen blijven ze stuk voor stuk positief en strijdlustig.

En dan Tim…wat heeft hij opnieuw een prestatie geleverd. We kunnen ons niet voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om op de juiste momenten de juiste vragen te moeten stellen. Soms mooi, en soms ook heel pijnlijk. Dit is niet alleen ons opgevallen, maar ook de volgers van Tim. ‘Tim, jij verdient ook zeker grote complimenten. Je doet dit zo goed. De manier waarop je met iedereen omgaat, de vragen die je stelt, ook soms met een vleugje humor. Tim top gedaan.’, schrijft iemand onder de post.

Beeld: BNNVARA / SkyhighTV, Bron: Instagram Tim Hofman

Delen