100%NL Magazine
Delen

Last van trillend ooglid? Nu weet je waarom!

Heb je weleens last gehad van een trillend ooglid? Dan weet je dat dit best irritant kan zijn. Maar waardoor komt het? Heb je stress of ben je ziek? Wij hebben hier mogelijke oorzaken voor jou!

Zenuwachtig

Het kan zijn dat je zenuwachtig bent. Dan sla je energie op. Als je je teveel inspant dan voel je dat je spieren gespannen zijn. Als de energie er niet uitkomt blijft de spanning in je lichaam. Het trillen is dus een manier om de spanning kwijt te raken.

Stress

De lichamelijke spanning die je dan ervaart is het gevolg van een spanning tussen wat je moet doen en de mogelijkheid dat het misschien niet goed zou kunnen gaan.. je zou kunnen falen, waar je ook wel een beetje bang voor zou kunnen zijn. Door de opgebouwde spanning kunnen ongewenste trillingen ontstaan, zoals een trillend ooglid

Inspanning

Een trillend ooglid kan ook veroorzaakt worden door een langdurige of intensieve inspanning van je ogen. Zit je te lang achter een computer, de telefoon, televisie of ander scherm? Heb je te lang achter het stuur gezeten of te lang een boek gelezen? Dan heb je je ogen een beetje vermoeid gemaakt. Je ogen hebben ook rust nodig. Ook bij vermoeidheid kunnen je ogen trillen.

Slechte ogen

Het kan ook zijn dat je een bril nodig hebt. Als je ogen te veel moeite moeten doen om scherp te stellen, raken ze oververmoeid. Dat kan ook de trilling veroorzaken. Dus misschien toch even een bezoekje brengen aan de opticien?

Cafeïne en alcohol

Veel deskundigen zijn van mening dat wanneer je te veel cafeïne en of alcohol drinkt, je oogspiertrekking kan krijgen. Dit komt door frisdrank, koffie, thee en alcoholische drankjes. Misschien kun je eens een kopje koffie of alcohol minder drinken. En wie weet vermindert het trillende ooglid.

Allergieën

Het kan ook met allergieën te maken hebben. Vaak heb je dan jeuk, zwelling of waterige ogen. Als je vervolgens in je ogen wrijft dan komt er histamine vrij in het weesfel. Dit stofje zorgt er vervolgens voor dat je ooglid gaat trillen.

Oplossing

Zorg ervoor dat je voldoende rust pakt. Slaap eens lekker uit als je dat niet vaak genoeg doet. Zorg bovendien voor een goede planning zodat je je minder druk hoeft te maken.

Bron: Beautify l Beeld: Istock

Delen