100%NL Magazine Afvallen
Zie ook:
Delen

Er zijn dieettrends zat, maar met deze truc lukt het wél

De wereld van voeding, diëten en welzijn is altijd in beweging. Voedingtrends en innovaties komen op de markt, sommige nieuw en sommige blijven een succes. Dieettrends zullen er altijd zijn, maar de oplossing van overgewicht is dichterbij dan je denkt.

Dieettrends van dit moment

Wanneer je wilt afvallen is het aantrekkelijk om daar nieuwe diëten voor uit te proberen. Waarschijnlijk val je erdoor af, maar na enige tijd verval je vaak toch weer in oude gewoontes en komen de verloren kilo’s er weer aan. Eigenlijk weten we allemaal dat we hierdoor een jojo-effect creëren maar we blijven toch vaak aan meedoen aan de dieettrends.

Keto-dieet

Het keto-dieet (ketogeen dieet), is een soort koolhydraatarm, eiwitrijk dieet. Dagelijks bestaan 70% van de calorieën uit vet, 25% uit eiwitten en 5% uit koolhydraten te halen. Vet is het belangrijkste onderdeel van het keto-dieet, daarom kreeg het het grootste percentage. Het heeft twee keer zoveel energie en calorieën als eiwitten of koolhydraten. Het lichaam zal vet gebruiken als interne energiebron, voornamelijk afkomstig van ketose. Dit is een van de meest besproken voedingstrends vanaf het begin van de pandemie tot dit jaar. De acceptabele voedingsmiddelen in het keto-dieet zijn;

 • eieren
 • zuivel (zoals volvette kaas, boter en yoghurt),
 • vette vis
 • avocado’s
 • bladgroenten
 • tomaten
 • paddestoelen
 • kip

Plantaardig dieet

Plantaardig eten blijft een stijgende trend, omdat veel mensen minder vlees  en meer groenten willen eten. Volgens meerdere food trendsetters is de belangstelling voor plant based artikelen en maaltijd plannen dit jaar met 30% gestegen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een aantal factoren, waaronder de kosten en beschikbaarheid van vleesproducten en de wens om gezonder en duurzamer te eten. Een explosie van nieuwe plantaardige opties in supermarkten en restaurants geeft je dan ook meer keuze dan ooit tevoren. Jezelf meer richten op plant based producten kan er al snel voor zorgen dat je fitter in je vel zit en zeker ook gewicht verliest.

Intermittent fasting (IF)

Dit is een van de meest populaire dieettrends in 2022, maar het is meer dan alleen een dieet. Intermitterend vasten gaat over het controleren wannéér je eet in plaats van wat je eet. Je wilt nog steeds gezond voedsel eten dat je naar je gezondheidsdoelen brengt, alleen tijdens specifieke tijdvensters gedurende de dag.
Intermitterend vasten is wellicht een relatief nieuwe voedingstrend, maar het bootst de manier na waarop mensen duizenden jaren hebben geleefd. Jagers en verzamelaars zaten niet op hun banken en aten de hele dag chips. Het leven was moeilijk en je had toen geluk dat je één maaltijd per dag kreeg. Dat betekent dat de meeste mensen lange tijd zonder voedsel moesten functioneren.

De oplossing

Om af te vallen hanteer je een negatieve energiebalans. Je verbruikt dan meer calorieën dan dat je inneemt. Oftewel: een calorietekort. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je op een dag nodig hebt, slaat je lichaam die extra energie op om later te gebruiken. Als je in een calorietekort blijft, begin je de opgeslagen energie te gebruiken en verlies je gewicht. Je kunt een calorietekort veroorzaken door minder te eten, meer calorieën te verbranden of een combinatie van beide. Maar daarvoor moet je wel weten wat je allemaal binnenkrijgt. Dat kan best wat rekenwerk zijn, maar deze truc maakt dat wel heel gemakkelijk.

Truc

De Cactus Carina Food-App neemt al het rekenwerk voor je uit handen! De honderden recepten in de app worden automatisch afgestemd op wat jij nodig hebt, rekening houdend met jouw doelstellingen en voorkeuren. Zo hoef je niet meer zelf te rekenen om uit te komen in je calorieën.

 • Val jij keer op keer terug in je oude (eet)patronen en haal je daarom niet je doelen?
 • Ben je het zat om calorieën bij te houden in een app en kom je vaak niet goed uit met je dagelijkse calorieën?
 • Merk je dat je inspiratie mist voor gezonde (maar makkelijke) gerechten?
 • Vind je het lastig om (bijvoorbeeld) voor het gezin te koken, terwijl je wilt werken aan je doelen?

Dan is de Cactus Carina Food-app zeker iets voor jou! Je kunt zelf kiezen uit heerlijke gevarieerde recepten, die snel te bereiden zijn. Je hoeft niet meer te rekenen om uit te komen in je calorieën. Recepten worden automatisch afgestemd op wat jij nodig hebt en je boekt blijvend resultaat, omdat het zo simpel is om deze manier van leven vol te houden.

100%NL Magazine Cactus Carina Food App

Ga aan de slag om die kilo’s op een gezonde manier te verliezen! 

Carina Keizer is zelf in 2020 37 kilo afgevallen en is naar aanleiding van haar afval-avontuur een motiverend Instagram-kanaal begonnen, waarmee zij inmiddels ruim 19.000 volgers inspireert door haar weg naar een gezond & fit leven in alle eerlijkheid te delen.

Cactus Carina organiseert in september een afval-challenge waar inmiddels honderden deelnemers zich voor hebben ingeschreven. De Food-App wordt tijdens deze challenge in gebruik genomen met een aantrekkelijke aanbieding.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cactus Carina

Delen