Mét deze tuintips help jij dieren zorgeloos de koude maanden door!
Zie ook:
Delen

Mét deze tuintips help jij dieren zorgeloos de koude maanden door!

De tuin herfstklaar maken is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld egels, eekhoorns of vogels die graag jouw tuin komen bezoeken wanneer het buiten weer wat frisser begint te worden! Wil jij deze dieren op een goede manier de winter doorhelpen? Wij geven je graag wat tips om je tuin helemaal herfstklaar te maken.

Tip 1: Blaadjes in de tuin laten liggen

Een opgeruimde tuin ziet er natuurlijk netjes uit. Toch is het beter om op sommige plaatsen de bladeren te laten liggen. Voor de dieren is het juist een fijn plekje onder die blaadjes. Insecten kunnen hier lekker warm tussen kruipen als het kouder wordt. De insecten zijn ook zeer nuttig. Ze bestuiven planten en eten het ‘afval’ in uw tuin op. Zijn er grote hopen blaadjes in je tuin te vinden? Dan is de kans er dat er een egeltje onder gaat liggen. Hoe leuk is dat!

Tip 2: Creëer een veilige plek voor tuinvogels

Vogels gaan in de herfst op zoek naar beschutte warme plekjes om te overnachten en ook te schuilen voor roofvogels. Daarom is het belangrijk om een veilige plek te bieden aan deze tuinvogels. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een vogelhuisje op te hangen. Daarnaast kun je ook voederplaatsen voor de tuinvogeltjes ophangen. Dat is een goede manier om ze een handje te helpen, aangezien er in de herfst minder voedsel te vinden is dan in de lente en zomer. Ook kun je een waterschaal neerleggen zo kunnen de dieren hun vocht op peil houden.,

Tip 3: Egels verzorgen

Voordat egels eind oktober/begin november in een winterslaap komen, gaan ze eerst flink op speurtocht naar voedsel. Zij hebben namelijk een goede vetreserve nodig voordat ze in de winter gaan slapen. Wil jij dat de egels alle voedingsstoffen binnenkrijgen? Dan is het van belang om voer van hoge kwaliteit aan te bieden. De beste manier om dit te doen is door het in een bakje op de grond te leggen of door het in een voederhuisje voor egels te plaatsen. Op die manier zijn ze ook gelijk veilig voor roofdieren en hebben ze een plekje om warm te schuilen.

Tip 4: Tuin aantrekkelijk maken voor eekhoorns

Naast egels en tuinvogels zijn er ook andere dieren die graag een bezoekje aan de tuin brengen, zoals eekhoorns! Natuurlijk kun je deze diertjes ook een handje helpen. Hoe kan je zorgen dat jouw tuin aantrekkelijker wordt voor eekhoorns? Het ophangen van woonhuisjes wordt goed op prijs gesteld door ze. Je kunt ze bijvoeren met de eekhoorn voermix. Dit bestaat uit pinda’s, hazelnootkernen, zwarte zonnebloempitten en pijnboompitten. Het wordt aangeraden om een speciaal voederhuis voor eekhoorns te plaatsen. Dat is makkelijk om op te hangen en dan kunnen de eekhoorns er snel van genieten!

Wil je meer tips over het verzorgen van dieren tijdens de koude dagen? Klik dan hier.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met PetsPlace

Delen