OEI: Déze app is het allerslechtst voor je nachtrust!

OEI: Déze app is het allerslechtst voor je nachtrust!

Toch nog even een kijkje nemen op je telefoon voor het slapen gaan? De kans is dan groot dat dit ten koste gaat aan je gewenste nachtrust. Maar welke app het aller slechtste is voor je nachtrust? Wij hebben het antwoord voor je!

Slechtste app voor het slapen gaan

De tijd dat men nog even rustig een boek las voor het slapen gaan is al bijna verleden tijd. Voor de meeste mensen is het nu veel aantrekkelijker om toch nog even een kijkje te nemen op hun telefoon. Maar dit kijkje verandert al snel in uren scrollen. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat dit niet goed is voor je nachtrust. Maar welke app is dan hier dan het slechtste voor? Wij zochten het voor je uit…. TikTok!

Uit het onderzoek van Sleep Junkie kwam omhoog dat van de 2000 onderzochte personen, wel 78% last had van opblijfwaak door het gebruik van apps. Zij blijven dan ‘s nachts wakker om op te maken voor de tijd die ze overdag hebben verspild aan hun telefoon. De tweede studie bracht omhoog dat specifiek Tiktok het allerslechtste is voor je slaap. De deelnemers deelden dat ze tenminste 1 uur en 7 minuten nodig hadden om in slaap te kunnen vallen na het gebruik van deze populaire app. Ook brengen deze mensen maar de helft van de nacht in de benodigde REM-fase door. En juist dat is funest, want de REM-fase is het belangrijkste moment van de nacht! Hierin verwerk je namelijk al je indrukken van de dag en kom je pas echt tot rust.

Er is nog meer…

Toch is niet alleen Tiktok slecht voor de nachtrust. Naast Tiktok zijn Snapchat, Twitter en Facebook ook erg storend. Door het blauwe licht wat de telefoon uitstraalt word je juist alert, terwijl je eigenlijk rustig wil worden voor het slapen gaan.

Wil je dus beter slapen ‘s nachts? Gebruik dan zo min mogelijk je telefoon voor het slapen gaan. En wil je echt lekker bezig zijn? Gebruik je telefoon voor het slapen gaan dan helemaal niet!

Wij wensen je veel succes! 😉

Beeld: iStock, bron: Upcoming