petsplace banner reis
Zie ook:
Delen

Op reis of niet? Zó krijg jij een zorgeloze vakantietijd met je huisdier!

Of je nu van plan bent om de wereld te verkennen met je trouwe viervoeter of liever thuis blijft voor een ontspannen vakantie, wij delen de juiste voorbereidingen voor een zorgeloze vakantietijd.

Vakantievoorbereidingen

De zomervakantie staat voor de deur en het is tijd om de nodige voorbereidingen te treffen. Maar wat doe je met je geliefde huisdier? Of je nu van plan bent om je trouwe viervoeter mee te nemen op avontuur of ervoor kiest om hem thuis te laten, goede planning is essentieel. Hieronder vind je een uitgebreide gids, zodat je zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Op reis met je huisdier(en)

Ga je met je hond op vakantie of gezellig een paar dagen op reis? In steeds meer hotels, appartementen en vakantiehuizen zijn honden toegestaan. Maar hoe doe je dat?

Veilig mee op reis

In veel Europese landen, waaronder België, Duitsland en Frankrijk, is het verplicht om je hond vast te zetten tijdens autoritten, anders riskeer je een boete. Voor de veiligheid van je hond tijdens lange autoritten is het essentieel om hem in een speciale autobench te plaatsen of  in een speciale autobench te plaatsen of vast te klikken in een hondengordel

Dierenpaspoort

Dieren hebben net zoals mensen een geldig paspoort nodig voor reizen en identificatie. Voor honden, katten en fretten is het Europees dierenpaspoort essentieel, vooral bij reizen binnen Europa en adoptie uit het buitenland. Dit paspoort bevat belangrijke informatie en vaccinatiegeschiedenis. Het is verkrijgbaar bij de dierenarts en dient als bewijs van gezondheid en identiteit van je huisdier.

Kamperen? Zo doe je dat!

Kamperen kan een fantastische manier zijn om de natuur te verkennen samen met je hond. Zorg ervoor dat je een hondvriendelijke camping kiest en alle benodigde spullen meeneemt, zoals een reisbench en genoeg voer. Tips en alle benodigheden voor een geslaagde kampeertrip vind je hier.

Vakantie in eigen land

Ontdek Nederland met je trouwe viervoeter! Of je nu kiest voor een weekendje weg in Limburg of een ontspannen week in een vakantiehuisje met omheinde tuin in Zeeland, ons land biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie met je hond. Vergeet niet om de essentiële spullen in te pakken en gebruik te maken van de vakantie-checklist om niets te vergeten. Welke provincie je ook kiest, plezier en avontuur wachten op jullie!

Thuis blijven?

Niet iedereen kan zijn huisdier meenemen op vakantie. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je huisdier goed verzorgd achterblijft.

Hondenpension

Je vakantie is geboekt, maar dan moet je nog een geschikt hondenpension vinden. Het vinden van het juiste hondenpension kan een uitdaging zijn, vooral als je op het laatste moment op zoek bent. Maar geen paniek! Ontdek wat normale kosten zijn, hoe ver van tevoren je moet reserveren en welke voorzieningen je kunt verwachten. Hier vind je alles wat je moet weten om een geschikt pension te vinden voor jouw trouwe viervoeter.

Uit logeren bij de huisdieren oppas

Een andere optie is je huisdier onder brengen bij vrienden, familie of buren. Het is een gemakkelijke en goedkope manier. Natuurlijk is het wel nodig om eerst naar de woonsituatie te kijken. Bij mensen die geen huisdieren hebben is het van belang dat er genoeg voer is, een mand of hok in het huis en eventueel een riem of speeltjes mee te geven. Ook is het handig om vertrouwde spullen van je huisdier mee te geven en duidelijke instructies voor de verzorging te delen.

Staycation

Soms is een staycation de beste optie. Maak van je tuin een vakantieparadijs voor je hond met leuke speeltjes, schaduwrijke plekken en voldoende water. Dit kan net zo leuk en ontspannend zijn als een verre reis. Inspiratie voor een geweldige staycation vind je op Pets Place.

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place

Delen