100%NL Magazine hond kat
Delen

Je overleden kat of hond in de tuin begraven, mag dat?

Na het overlijden van je kat of hond valt het natuurlijk niet mee om afscheid te nemen. Het liefste houden we ze zo dichtbij mogelijk, vaak wordt er dan gedacht aan de tuin. Maar mag dit eigenlijk wel?

Zoals je al zou kunnen verwachten zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet doen. Om te beginnen met de rechten die er op je tuin rusten. Heb je de grond gekocht, dan mag je het wel. Woon je in een huurhuis dan mag het weer niet. Maar dat is nog niet alles, zo moet het gat in de grond waar je je geliefde huisdier in zou willen begraven minimaal 75 meter diep zijn en mag het dier niet in plastic gewikkeld worden.

Heb je geen tuin maar zou je je huisdier heel erg graag op zijn of haar favoriete plekje in het bos willen begraven, denk daar dan nog maar eens goed over na! Want hoe mooi die gedachte ook is, het is en blijft verboden. Een boete kan tot maar liefst 900 euro oplopen. Au!

Er zijn natuurlijk nog een paar manieren om je huisdier een laatste rustplaats te geven. Zo bestaan er speciale dierenbegraafplaatsen en is cremeren ook een optie.

Bron: Libelle Beeld: iStock

Delen