100%NL Magazine planken
Delen

Zó lang moet je planken voor een platte buik!

Iedereen die het wel eens heeft gedaan weet het: planken is de hel! Het vraagt flink wat spierkracht en uithoudingsvermogen en wanneer je na de eerste paar seconden denkt, het valt wel mee. Voel je het na een tijdje gegarandeerd in je armen en buik.

Planken doen (de meesten dan) we niet voor ons plezier, een platte buik als resultaat is dan mooi meegenomen! Maar hoelang moet je eigenlijk planken om die platte buik te krijgen, dát is de vraag…

De oprichter van PhilanthroFIT in New York heeft het antwoord. Volgens hem kun je het beste 3x een plank doen van 60 seconden. Als je dit lukt dan heb je je buikspieren goed onder controle. Lukt het niet meteen om de 60 seconden vol te houden? Geen probleem, oefening baart kunst! Start dan gewoon met korte setjes van 10 seconden en bouw vanuit daar verder op.

Let wel op als je voor het eerst begint want niemand heeft zin in blessures. Techniek en uitvoering zijn immers belangrijk en verlagen het risico op blessures. Let er goed op dat je je heupen niet lat inzakken om rugpijn te voorkomen en zorg er altijd voor dat je een rechte lijn bent via je schouders, heupen en knieën naar je enkels.

Bron: The Healthy Beeld: iStock

Delen