100%NL Magazine SOS Kinderdorpen

Purity strijdt in de droogte voor haar kinderen: ‘We eten maar 1 keer per dag’

Na het overlijden van haar man is Purity uit Meru (Kenia) alleenstaande moeder en kostwinner. Ondanks dat haar inkomen is weggevallen, probeert ze zo goed mogelijk voor haar drie kinderen te zorgen. Dat is niet makkelijk. De extreme droogte en torenhoge voedselprijzen zorgen ervoor dat ze erg veel moeite heeft om eten op tafel te krijgen. SOS Kinderdorpen ondersteunt haar in het familieversterkend programma in Meru.

Purity

Purity woont in het dorpje Rwanyange, in het district Meru in Kenia. In 2017 overleed haar man en bleef ze met hun drie kinderen achter. Sindsdien heeft ze extra hard moeten werken om haar kinderen van inmiddels 10, 11 en 16 jaar alles wat ze nodig hebben te geven: een veilig thuis en een goede opleiding. De extreme droogte die Kenia en de rest van Afrika heeft getroffen, maakt het voor haar nog moeilijker. ’’De droogte heeft ons zwaar getroffen. Mijn landbouwgrond is uitgedroogd en mijn inkomen is weggevallen. We eten noodgedwongen nog maar één keer per dag.’’

SOS Kinderdorpen

Na het overlijden van haar man sloot Purity zich aan bij het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen in Meru. Dankzij donaties van donateurs en de plaatselijke spaargroep kon Purity een varken kopen. SOS coacht haar daarnaast ook met haar financiën. “Van SOS Kinderdorpen kreeg mijn familie niet alleen voedselhulp, maar ook informatie over sparen en besparen. Mijn kinderen konden eindelijk weer naar school.”

Voorheen werkte Purity op een boerderij in de buurt. Maar sinds de extreme droogte, kunnen de boeren nauwelijks gewassen meer verbouwen. Hoewel Purity leerde om te sparen is haar inkomen op dit moment niet voldoende om het onderwijs van haar kinderen te betalen. Haar dochter, de 16-jarige Saha, moest daarom onlangs stoppen met school. Saha blijft nu thuis bij haar moeder. Gestopt met dromen is Saha niet: “Ik ben goed in wiskunde en scheikunde. Het is mijn droom om terug naar school te gaan en dokter te worden.”

Hulp is hard nodig

Jouw hulp is hard nodig! Help families zoals die van Purity en doneer een SOS Familiebox. Daarmee geef je een familie wat ze het hardst nodig hebben, zoals voedsel, onderwijs, hygiëne artikelen of medische zorg.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SOS KInderdorpen