slapen met sokken
Delen

Is slapen met je sokken aan gevaarlijk?

De discussie over ‘slapen met sokken’ is altijd al een verhitte discussie geweest. Want mag het nu eigenlijk wel of is het echt superslecht voor je? Die vraag gaan wij beantwoorden!

Bewezen

Slapen met sokken aan bevordert officieel je nachtrust! Om goed en snel te kunnen slapen is het belangrijk dat jouw lichaamstemperatuur laag is en de huidtemperatuur hoog. Naast een dikke trui, een pyjamabroek en een slaapmuts helpen sokken jouw dus ook voor een heerlijke nachtrust.

Kijk uit!

Toch zitten er niet alleen maar voordelen aan het dragen van sokken tijdens het slapen. Zo raad Roy Raymann, slaapexpert, aan om geen sokken te dragen als je ijskoude voeten hebt. “De echte ijsklompen profiteren niet van het dragen van sokken omdat de kou wordt geïsoleerd. In dat geval moet je de voeten echt verwarmen.”, aldus slaapexpert Roy Raymann.

Zijn alle sokken goed?

Nou, niet bepaald. Sokken met een té strakke bovenrand kunnen de bloedtoevoer naar je voeten in de weg staan. Dit is iets wat je wilt voorkomen en daarom raden wij aan om sokken te dragen met een losse bovenrand of speciale bedsokken.

Bron: Grazia

Delen