spinnen verjagen

Spinnen verjagen in huis? Wij geven de 4 beste tips!

Het is herfst! Het favoriete seizoen van spinnen om je huis binnen te dringen. Ben je bang voor deze beestjes en wil je voorkomen dat ze binnen komen? Wij geven je tips om de spinnen te verjagen en buiten te houden.

Tip 1: Maak goed schoon

Ga regelmatig met de stoflap door de hoeken van je huis. Spinnen houden van stille plekjes. Bijvoorbeeld in een kast, op zolder, in de kelder, in de garage en de hoeken van je huiskamer. Hoe vaker je ook dit soort plekjes schoonmaakt, hoe minder ze voorkomen.

Tip 2:  Buiten de deur houden!

Dicht alle spleten en gaten in huis. Spinnen krioelen met gemak door de kleinste hoekjes en gaatjes, dus probeer dit te voorkomen door zoveel mogelijk te dichten. Nog een tip is om zoveel mogelijk ramen en deuren gesloten te houden of horren ervoor te plaatsen.

Tip 3: Spinnen verjagen met citroen en pepermuntolie

Spinnen hebben een hekel aan de geur van citroen. Omdat spinnen vaak via de kozijnen naar binnen komen en dol zijn op gaten en kieren, kan het heel effectief zijn om juist op deze plekken citroen te gebruiken. Pepermuntolie is nog zo’n middel waar spinnen een grondige hekel aan hebben. Mooi! Meng wat pepermuntolie met water en doe het in een sprayfles. Spray het hele huis door. Doe dit enkele keren per week en je zult zien dat er een stuk minder spinnen in huis te zien zijn!

Tip 4: De buitenlamp uit doen

Spinnen zijn echt dol op muggen en muggen zijn op hun beurt weer dol op lamplicht. Doe je de lamp uit? Dan verdwijnen de muggen en verdwijnen de muggen dan is de kans groot dat ook de spinnen verdwijnen.

Spinnen verjagen thuis doe je zo!

Als de spinnen toch binnengekomen zijn wil je ze verjagen. Spinnen verjagen op een diervriendelijke manier doe je zo! Een trucje met glas en papier. Zet het glas onder de spin, schuif voorzichtig het papiertje eronder en laat vervolgens de spin achter in de tuin of ergens anders buiten. Het liefst natuurlijk zo ver mogelijk van je huis.

 

 

Bron: Flair, ikzoekeenschoonmaakster, quest. Beeld: ISTOCK