Met déze tips maak jij binnen no-time een kerstparadijs van je woning

Met déze tips maak jij binnen no-time een kerstparadijs van je woning

De feestdagen komen er alweer bijna aan en dat vraagt om een versierd huis, gezelligheid, een warm gevoel en sfeer. Deze tips gaan jou een handje helpen!

Feestdagen

De gezelligste maand van het jaar komt er weer aan en dat vraagt om veel en lichtgevende versiering, gezellige muziek, warme chocolademelk, leuke momenten met familie én natuurlijk veel en lekker eten. Om een echte kerstsfeer en een knus en warm gevoel in huis te creëren, kun je verschillende dingen doen. Denk aan een mooie, opgetuigde kerstboom met verschillende kerstballen, een gezellige, gedekte tafel en veel sfeerverlichting in en rondom het huis. Dit hoeft niet eens zoveel te kosten en dat is wel zo fijn in deze krappe tijden.

Kerstboom

Het verschil in kerstbomen is enorm. Zo zijn er zijn echte, neppe, grote en kleine bomen en de kleur verschilt ook nogal. Gelukkig is dit geen probleem, want van iedere kerstboom valt iets gezelligs te maken. Hang hem vol met sfeerverlichting, kies verschillende ballen uit, top hem af met een opvallende piek en leg wat leuke (nep)cadeautjes eronder. Wanneer je je huis inloopt, zul je wekenlang blij worden van de mooie, versierde boom.

Verlichting

Wanneer je aan kerst denkt, denk je aan lichtjes, véél lichtjes. Aangezien de energieprijzen door het dak gaan en veel mensen een huis vol verlichting niet kunnen veroorloven, zijn er dit jaar oplossingen nodig. Steek daarom veel kaarsen aan, om een gezellig, knus sfeertje te krijgen thuis. Ook kun je beter kiezen voor ledlampen dan gloeilampen. Dit scheelt enorm qua energiegebruik. Tegenwoordig is meestal ook te zien hoe zuinig en energiebesparend de lampjes zijn. Wanneer je hier goed op let, kun je de rest van het huis ook zonder extreme kosten versieren. Zet vooral niet de hele dag de kerstverlichting aan, maar alleen wanneer je thuis bent en het donker is. Hier kun je ook een timer voor gebruiken, om geld te besparen.

Gedekte tafel

De feestdagen staan ook in het teken van lekker eten en daar hoort een mooie, gedekte tafel natuurlijk bij. Dek je tafel met een kerstkleed, versier het met een kersttak, plaats wat naambordjes en dek het verder met mooie glazen, dezelfde borden en warme kleuren. Je gasten en jijzelf zullen zonder dat het eten op tafel staat al genieten van de gezelligheid.

Bovenstaande punten zorgen voor een gezellig, knus en warm gevoel tijdens de kerstdagen en dat is alles wat je wil nu het zo koud en donker is buiten. Sommige huishoudens merken het goed in hun portemonnee met de stijgende energiekosten, maar om de gezelligheid in huis te halen, hoef je dus helemaal niet zoveel geld uit te geven.

Ben jij benieuwd geworden naar producten die van jouw huis een kerstparadijs maken? Je vindt ze op www.petsplace.nl

Bron en Beeld: In samenwerking met Pets Place, Istock