100%NL Magazine Baby slapen

Met deze 4 tips zorg jij ervoor dat je kind de nacht doorslaapt!

Het hebben van een kind is het leukste wat er is...ténzij ze ook een beetje slapen. Want laten we eerlijk zijn; zonder slaap zijn we nergens. Gelukkig zijn wij hier om je uit de brand te helpen, want met deze 4 tips ga jij gegarandeerd een slaperige nacht tegemoet.

Zzzzz

Het is de belangrijkste persoon uit je leven: je kind. Je doet álles voor je kind en geniet er met volle teugen van. Maar die verschrikkelijke slapeloze nachten…die mogen ons gestolen worden. Ieder mens heeft voldoende slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Jonge ouders met een pasgeboren baby grijpen dan ook alles aan om hun geliefde kindje een nacht door te laten slapen.

Na het lezen van deze 4 tips gaat jou dit lukken!

Tip 1

We denken vaak: des te vermoeider het kind is, des te lekkerder zal het slapen straks. Maar dit is eigenlijk het tegenovergestelde. Want als je kind oververmoeid is heeft het nog meer moeite om een goede nachtrust te pakken. Het klinkt gek en je zou het tegenovergestelde denken: maar des te eerder je jouw kindje ‘s avonds laat slapen, des te later het wakker wordt de volgende ochtend. Probeer het maar eens!

Tip 2

Te veel slaap overdag kan er ook voor zorgen dat je kind ‘s nachts zijn of haar slaap slecht te pakken krijgt. Op het internet zijn verschillende slaapschema’s te vinden per leeftijd van je kind. Probeer deze slaap- en wakkertijden goed in de gaten te houden en desnoods hier en daar een kleine aanpassing te maken. Het is het proberen waard!

Tip 3

Een van de meest voorkomende oorzaken waarom een kindje ‘s nachts wakker wordt is omdat het honger heeft. Een goede maaltijd vlak voor het slapengaan is niet de oplossing. Zorg ervoor dat je kind gedurende de dag voldoende eet en drinkt en zo ook voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Tip 4

Op iedere website van een slaapcoach vind je het woord ‘bedtijdritueel’. Toevallig? Nee, want het bedtijdritueel voor jouw kindje is essentieel. Ze zeggen niet voor niets: rust, reinheid en regelmaat. Als jouw kindje iedere avond hetzelfde ritueel ondergaat en daar aan went geeft het hem of haar rust en tegelijkertijd een gevoel van veiligheid. Hij of zij weet wat er gaat komen en dat het nu lekker slapen gaat. Probeer dan ook iedere avond hetzelfde bedtijdritueel aan te houden voor het slapen gaan, het zal zijn vruchten afwerpen.

Bron: AndC, 24Baby