100%NL Magazine vlag half stok
Delen

Het is vandaag 4 mei, hoe herdenk jij?

Het is vandaag 4 mei, de dag dat we alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdenken. Hoe herdenk jij?

BILLY BONES lanceert in samenwerking met Voicebooking en In60seconds een prachtig mooi initiatief waarbij kinderen in het hele land worden opgeroepen om het verhaal van ‘Owen en de Soldaat’ te luisteren. Owen en de Soldaat is een verhaal voor jong en oud en gaat over verlies, moed en vriendschap. Owen heeft een heel bijzondere vriend, namelijk een afbrokkelende stenen soldaat op een bankje in het park. Hij is de enige tegen wie Owen écht kan praten. Maar verder geeft niemand iets om de soldaat en de gemeente besluit hem weg te halen. Owen is de enige die hem kan redden, maar kan hij de moed vinden en zijn vriend redden?

Meer dan ooit realiseren we ons nu dat het thema verlies en oorlog van alle tijden is. Omdat we nu niet samen kunnen herdenken biedt BILLY BONES heel Nederland gratis het audioboek Owen en de Soldaat aan, te beluisteren via de podcast of download. Alle kinderen in het hele land worden opgeroepen om na het beluisteren van het boek, om net als Owen een gedicht te schrijven over vrijheid of herdenken. De mooiste gedichten worden opgenomen in de podcast. Stuur je gedicht in via Whatsapp naar 06-52642105 of mail het naar [email protected]

Samen maken we de viering van 75 jaar onvergetelijk.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Billy Bones

Delen