100%NL Magazine sauna

Dít wordt te vaak vergeten bij een gezonde en gelukkige levensstijl

Nog nooit eerder stond een gelukkige en gezonde levensstijl hoog in het vaandel bij Nederlanders. We zijn massaal gezond aan het eten en hechten tegenwoordig ook veel waarde aan onze mentale gezondheid.

Ontspanning

Wellness is al zo oud als de weg naar Rome, maar ergens onderweg zijn we het belang van rust en ontspanning een beetje vergeten. We maken veel te weinig tijd voor onszelf! Maar, net als gezonde voeding, voldoende nachtrust en regelmatig bewegen goed is voor onze gezondheid is regelmatig even echt ontspannen minstens zo belangrijk.

De mens heeft van nature aandacht voor rust en ontspanning. Ons lichaam geeft aan als het moe is of zelfs uitgeput raakt. 1000 jaar geleden wisten we beter dat het belangrijk is om te ontspannen voor een gezond en gelukkig leven dan nu. De Grieken, de Romeinen en de Perzen gebruikten al langer wellness om te ontspannen. In badhuizen, hamams en kuuroorden kwamen mensen regelmatig om tot rust te komen en hun lichaam te reinigen.

Er is in de tussentijd een hoop veranderd, zeker de laatste jaren. Het leven in de 21e eeuw is een stuk hectischer dan 1000 jaar geleden. We zijn lekker druk. En vaak zelfs een beetje te druk. Daarom kan iedereen wel wat rust gebruiken. Een dagje tijd voor jezelf, de batterij weer helemaal opladen, even offline zijn, een dagje ontspanning, je lichaam én geest laten rusten, je gedachten even verzetten. Kortom: even helemaal niets.

Bij sauna.nl geloven ze dat ontspanning, tijd voor jezelf en even ontsnappen aan de drukte van alledag steeds belangrijker wordt. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Rust is een schaarste en daardoor erg waardevol. Toch is tijd voor jezelf nemen belangrijk, want het maakt je gelukkiger én gezonder. Maar waarom maken wij te weinig tijd voor onszelf? We weten wel dat ontspanning belangrijk is, maar het is lastig in te plannen. Je werk, gezin en sociale leven slurpen al je tijd en energie op. Je zet jezelf niet altijd op de eerste plek. Herkenbaar?

sauna.nl

Iedereen ontspanning bieden en een dagje wellness onderdeel maken van een gezonde manier van leven.

sauna.nl is er voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je nou 20 of 80 jaar oud bent. Of je man of vrouw bent. Of je in Groningen of Amsterdam woont. Of je gaat voor alleen een rondje sauna of liever kiest voor een uitgebreid verwenarrangement. Op sauna.nl vind je exclusieve acties bij de mooiste wellnessresorts. sauna.nl staat boordevol tips over een dagje sauna, geeft je inspiratie en informatie. Zo kan je goed voorbereid, zonder stress optimaal genieten van een dagje ontspanning bij de mooiste wellnessresorts. Het aanbod variëert van een sauna entree tot een luxe wellnessarrangement.

sauna.nl, vind de beste acties in één klik!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met sauna.nl