100%GEZOND: Zo verhoog jij je weerstand!
Delen

100%GEZOND: Zo verhoog jij je weerstand!

Normaal gesproken staat de maand september voor het begin van het griepseizoen. Dit jaar ervaren we het griepseizoen even anders dan normaal. De symptomen van het coronavirus en de griep zijn grotendeels hetzelfde, waardoor je een simpel griepje al kunt beschouwen als een besmetting met het coronavirus. Natuurlijk is het belangrijkste op dit moment om voldoende afstand te houden en goed te ontsmetten, maar je weerstand een boost geven kan ook zeker geen kwaad.

Een goede nachtrust

Om te beginnen is een goede nachtrust heel belangrijk om een goede weerstand te behouden. Als je slaapt maakt je lichaam namelijk het hormoon cytokine aan, die en grote rol speelt in het bestrijden van infecties en ziektes. Zorg ervoor dat je 7 tot 8 uur slaapt per nacht of doe als het nodig is een dutje overdag. Kun je slecht in slaap komen? Gebruik dan deze handige tips!

Eet gezond

Een goed gebalanceerd dieet kan ervoor zorgen dat jij veel lekkerder in je vel zit. Veel groente en fruit eten resulteert in een dosis vitamine inname en vezelrijke producten houdt je spijsvertering gezond. Vergeet ook niet voldoende water te drinken. Wie meer drinkt, neemt ook meer voedingsstoffen op.

Ontspanning

Stress heeft een negatieve impact op je hele lichaam en dus ook op je weerstand. Wie gestrest is, ervaart veel lichamelijke mankementen en raakt eerder ziek dan iemand die relaxt is. Geef jezelf wat meer rust of doe eens mee met een yogasessie.

Beweging

De hele dag op de bank hangen heeft maar weinig gezondheidsvoordelen. Oké misschien voel je jezelf heel relaxed, maar een half uurtje bewegen per dag is goed voor je immuunsysteem, gezondheid, humeur noem het maar op. Tegenwoordig kun je ook heel gemakkelijk een korte work-out doen via YouTube.

 

Delen