100%NL Magazine Nisita
Delen

5 tips voor ouders met een verkouden baby!

Wist je dat kleine kinderen gemiddeld zo’n 10 keer per jaar verkouden zijn? Tranende ogen, niezen, slecht slapen is voor het kindje niet fijn maar ook ouders worden niet ontzien; een verkouden kindje bezorgt hen vaak slapeloze nachten. Hieronder 5 tips die je helpen wanneer je baby verkouden is.

1. Neuszalf in plaats van spray!

Met een verstopte neus slapen is niet prettig. Dat geldt zeker voor een baby. Vaak wordt het neusje vrijgemaakt met een neusspray, speciaal bestemd voor baby’s. Nadeel is dat je kleintje bij het toedienen van de spray vaak schrikt. Er is een goed alternatief in de vorm van een neuszalf. Met dezelfde werking en uitermate geschikt voor baby’s. De zalf is eenvoudig in het neusje met een wattenstaafje aan te brengen. De zalf maakt niet alleen het neusje vrij maar helpt ook bij het herstellen van het neusslijmvlies.
Kijk op www.nisita.nl.

2. Luchten van de kamers

Zet regelmatig ramen en deuren open. Het zorgt voor voldoende frisse lucht (warme verwarmingslucht is erg droog en kan verkoudheidsklachten verergeren). Voorkom echter wel dat het kindje op de tocht ligt. Ventileer daarom bij voorkeur wanneer je op dat moment niet in de te ventileren ruimte verblijft.

3. Extra hygiëne bij babyverkoudheid

Juist als je kindje verkouden of ziekjes is controleer en verschoon je extra vaak. Was voor een goede hygiëne regelmatig de handen zodat ziektekiemen zich niet kunnen verspreiden. Zorg er ook voor dat niet in je handen maar in je elleboog niest.

4. Om-en-om

Wanneer je kindje verkouden is  kunnen gebroken nachten je parten spelen. Je wilt wat vaker controleren hoe het met de baby gaat, ook ‘s nachts. Spreek met je partner af om elkaar af te wisselen. De een gaat later naar bed en pakt de eerste paar uur van de nacht mee en de ander staat eerder op om in de vroege ochtenduurtjes te controleren. Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval een aantal uur aaneengesloten kunt slapen.

5. Aandacht is een mooie zaak

Wanneer je baby ziek is geef je hem/haar vanzelfsprekend veel extra aandacht. Maar let op dat je dit niet te ver doortrekt. Het kan ertoe leiden dat je kindje aandacht blijft vragen waarbij het als het ware aanleert dat hard en lang huilen automatisch leidt tot het krijgen van aandacht.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Salveo Pharma

Delen