vocht vasthouden
Zie ook:
Delen

Vocht vasthouden met warm weer? Deze 6 tips gaan jou helpen!

Met de tropische temperaturen houd je toch meer vocht vast dan normaal. Gelukkig kun je ook iets doen aan vocht vasthouden bij warm weer. Hierbij de beste tips om dit te verhelpen!

Je kunt je lichaam een handje helpen tegen het vasthouden van vocht. Dit zijn onze tips tegen vocht vasthouden op warme dagen.

Tip 1: Drink voldoende water

Wanneer je te weinig drinkt en er dus een tekort aan vocht dreigt te ontstaan, gaat je lichaam vocht vasthouden (een soort spaarstand dus). Het is dus belangrijk bij vocht vasthouden veel water te drinken. Drink in ieder geval 2 liter water per dag. Bij een actieve leefstijl is het zelfs nodig om meer dan 2 liter te water te drinken.

Tip 2: Bewegen, bewegen, bewegen!

Beweging zorgt voor een betere doorbloeding en vochtafdrijving. Let wel op het soort lichaamsbeweging dat je doet in combinatie met de temperatuur. Natuurlijk is het tijdens een hittegolf niet aan te raden om op het heetst van de dag en rondje te gaan hardlopen. Zorg er op die extra warme dagen voor dat je bijvoorbeeld ‘s avonds na het eten nog een wandeling maakt of fietst naar je werk in plaats van dat je de auto pakt.

Tip 3: Vocht vasthouden? Eet de juiste voeding

Het is verstandig om je voedingspatroon te veranderen en zoveel mogelijk onbewerkte voeding te gebruiken. Je kan hierbij denken aan groenten, fruit, noten, zaden, pitten, vlees / vis / kalkoen, of meer van dat soort producten. Kies producten die dicht bij de natuurlijke oorsprong staan en verminder het vasthouden van je vocht. Neem verder iets meer eiwitten en gebruik ook zeker (weliswaar op een verantwoorde manier) gezonde vetten in je voedingsschema. Zorg er dus ook voor dat je minder zout binnenkrijgt, aangezien een teveel aan zout het vocht vasthouden in de hand werkt.

Tip 4: Neem een wisseldouche

Last van zware, gezwollen benen of voeten? Ga met je benen onder de douche staan en wissel af met warm en koud water. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor de vochtophoping afneemt.

Tip 5: Laat je lichaam masseren

Nu heb je hét perfecte excuus om je te laten masseren. Een massage zal je bloedcirculatie bevorderen en het overtollige vocht helpen afdrijven. En eerlijk: de massage is natuurlijk mooi meegenomen.

Tip 6: Leg je benen wat hoger

Je benen, enkels en voeten ondervinden vaak de meeste klachten. Door de zwaartekracht zakt vocht snel naar beneden. Als je last hebt van zware benen, leg je benen dan wat hoger in bed. Het kan zeker helpen om enkele kussens onder je voeten te leggen.

Vocht vasthouden verhelpen met bovenstaande tips

We hopen dat bovenstaande tips je helpen om het vocht vasthouden te verminderen. Op zoek naar meer tips en tricks? Je leest ze hier.

Bron: newfysic.en joyofmatcha. Beeld: ISTOCK

Delen