100%NL Magazine voerbak
Delen

Meen je! Zó vaak hoor je de voerbak van je huisdier schoon te maken

Het is misschien iets wat je vaak vergeet, maar ook de voerbak van je huisdier moet regelmatig worden schoongemaakt. Het kan namelijk zelfs gevaarlijk zijn voor je huisdier als je deze niet vaak genoeg schoonmaakt!

De Amerikaanse National Sanitation Foundation heeft onderzocht hoe vaak je de bak eigenlijk moet schoonmaken. Volgens hun is de voerbak zelfs een van de vieste items in je huis! Dat hadden we zeker niet verwacht.

Maar wat is eigenlijk het risico voor je huisdier? Een voerbak zit boordevol bacteriën, waaronder e. coli, salmonella en soms zelfs parasieten. Ook zijn er soms zelfs schimmels aanwezig in de voerbak. Niet alleen je huisdier, ook jij als baasje kunt er ziek van worden!

Zorg er daarom voor dat je elke dag de voerbak van je huisdier schoonmaakt met heet water en zeep. Als je dit in de gootsteen doet, zorg er dan ook voor dat deze daarna weer wordt schoongemaakt.

Volgens dierenarts Jerry Klein is ook belangrijk dat je één keer in de week de bak grondig schoonmaakt met bleekmiddel. Laat de bak een paar minuten weken in het bleekmiddel en spoel deze goed af. Daarna is hij weer schoon genoeg om te gebruiken.

Bron: Margriet | Beeld: iStock

Delen