100%NL Magazine eten
Delen

Zó voorkom je die vervelende winterkilo’s!

Tijdens de feestdagen wordt er meestal meer gegeten, waardoor men toch ietwat zwaarder kan worden. Heb jij hier geen zin in? Maar wil je ook al dat lekkers niet laten staan, lees dan nu snel verder!

Neem de tijd

Kun jij ook nooit wachten om je favoriete hapje zo snel mogelijk naar binnen te werken? Hoewel de honger er natuurlijk voor zorgt dat je sneller eet, kun je dit beter niet doen. Als je langzaam eet en je eten ook goed kauwt, wordt het veel beter verteerd dan wanneer je snel alles naar binnen stouwt.

Maak een lijstje

Wanneer je gericht boodschappen doet, is de kans groter dat je al die chocoladeletters laat liggen. Ook is het niet handig om boodschappen te doen als je honger hebt, want dan koop je veel meer eten dan als je dat met een volle maag doet.

Let op wat je in je koffie of thee gooit

Zijn die suiker en melk wel echt nodig in jouw warme dranken? Probeer suiker eens wat vaker te vermijden en je zult zien dat je de pure smaak van koffie en thee na verloop van tijd gaat waarderen.

Stop met snacken na het avondeten

Het is beter om niet te laat in de avond te gaan eten. Als je vroeg eet, creëer je namelijk ruimte in je maag waardoor je ‘s ochtends meer trek hebt in een koninklijk ontbijtje!

Zoek een sportmaatje

Wanneer je samen sport, ben je sneller gemotiveerd  om te gaan sporten. Je zult je sportafspraken op deze manier minder afzeggen en bovendien is het natuurlijk veel gezelliger om samen te sporten.

Drink meer water

Dat water gezond is wisten we al langer, maar water zorgt ook voor een vol gevoel, waardoor jij minder zult eten. Met wat munt, citroen of limoen geef jij een lekker smaakje aan het water, waardoor die aanbevolen 2 liter zo op is!

100%NL Magazine

Bron: HarpersBazaar l Beeld: Istock,

Delen