100%NL Magazine fit
Delen

Zó houd je jezelf fit tijdens de kantoor-uren!

Wanneer je een kantoorbaan hebt, zit je vaak lange tijd achtereen op je bureaustoel. Maar wij hebben de perfecte oefeningen om jou toch in beweging te houden! Deze 9 gemakkelijke oefeningen voer jij uit vanachter je bureau en houden jou in conditie tijdens je werk!

Lang stil zitten is niet gezond voor je, maar dat wisten we al. Kom dus uit die stoel vandaan en beweeg! Maar als je echt niet anders kan, maak dan gebruik van die stoel en kom in beweging met deze oefeningen:

Knijpen met je billen

Knijp je billen samen en houd dit 5 tot 10 seconden vast, waarna je weer ontspant. Herhaal dit een aantal keer en train die bips!

Houten been

Strek één been en til deze rustig op. Houdt dit gestrekte been even in de lucht en laat hem rustig zakken, maar raak de grond niet aan. Herhaal dit 15 keer per been.

Tapdansen

Zet jouw favoriete plaat aan en stap lekker met je voeten op de grond. Vind je dit iets te makkelijk? Ga dan staan en tik met je voeten om en om op een doos. Rare blikken gegarandeerd.

Deal sluiten

Geef je zelf een hand en zorg dat je handen zo in elkaar grijpen dat één duim omhoog wijst en de andere omlaag. Trek dan zo hard als je kan, maar zorg ervoor dat je handen op dezelfde plek blijven. Hou dit 10 seconden vast, ontspan dan en herhaal dit.

De duiker

Ga rechtop in je bureaustoel zitten. Steek vervolgens beide armen de lucht in en pak met je linkerhand je rechterpols vast en trek hier voorzichtig aan. Door deze oefening stretch je je rechterzij. Wissel vervolgens van kant.

Sterk nekje

Plaats je handpalm op je voorhoofd en duw met je hand terwijl je je hoofd er tegenin duwt. Ditzelfde doe je ook andersom door je hand op je achterhoofd te plaatsen. Herhaal dit een paar keer en jouw nekpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Push-up

Een push-up op zijn tijd kan natuurlijk geen kwaad, maar om nou op kantoor op de vloer te gaan liggen lijkt ons verre van ideaal. Ga daarom achter je bureau staan en dan zo ver dat je met gestrekte armen het bureau kan aanraken. Buig vervolgens door je armen en houd je rug recht.

Onzichtbare stoel

Ga met je rug tegen een muur staan en zak rustig door je knieën alsof je gaat zitten. Houd dit vervolgens 30 tot 60 seconden vast en train jouw benen!

Bron: RTLNieuws l Beeld: iStock

Delen