tuin-met-kleur
Zie ook:
Delen

Zó krijg je een kleurrijke tuin!

Met deze handige tips en voorbeelden tover je jouw tuin om tot een vrolijke, kleurrijke plek.

Meer kleur in de tuin

Nu we met dit mooie weer vaker in de tuin zitten, willen we daar natuurlijk een vrolijke en gezellige plek van maken. Is je tuin grauw en saai en wil je er meer leven in creëren? In deze blog geven wij je tips hoe jij je tuin kleurrijker kan maken.

Kleurrijke tuinkussens

Tuinkussens in verschillende kleuren of vrolijke printjes kunnen al echt het verschil maken in de tuin. Plaats wat leuke vrolijke kussens op je lounge set, stoel of tuinbankje en je tuin ziet er opeens zoveel anders uit. Sierkussens zijn er in alle kleuren en maten, dus zoek je favoriete zomerse kleuren op en je kunt van start.

Gekleurde bloemen en planten

Met bloemen breng je natuurlijk ook meer kleur aan in de tuin. Zorg ervoor dat je voor elk seizoen bloeiende planten hebt. Zo heb je bijvoorbeeld mooie winterbloeiers, heb je in het voorjaar prachtige bloemen en bloesems en zijn er ook genoeg planten die prachtig bloeien in de zomer en de herfst. Door deze planten te combineren heb je het hele jaar door vrolijke kleuren in je borders.

Tuinkleed

Met een tuinkleed kun heel easy kleur aanbrengen. Een gekleurde tuinkleed zorgt voor meer variatie en gezelligheid in de tuin. Leg er eentje bijvoorbeeld bij een loungeplek om de kleurrijke look af te maken.

Gekleurde sfeerverlichting

Nu het in de avond wat langer licht is en het minder snel afkoelt, blijven mensen vaak tot laat in de avond buiten zitten. Hoe gezellig is het dan om gekleurde verlichting in je tuin te plaatsen. Tuinverlichting is tegenwoordig te koop in veel verschillende kleuren, waardoor je je tuin kunt voorzien van wat extra sfeer. Het plaatsen van verlichting in je tuin kan op verschillende manieren

Plantenpotten of vaasjes

We gaven je al de tip dat bloemen en planten een tuin gezellig maken, maar ook de juiste bloempotten of vaasjes geven sfeer aan een tuin. Kies een aantal bloempotten in vrolijke kleuren of leuke patronen en zet ze verdeeld neer in je tuin.

Beeld: Istock | Bron: Elving, VTWonen

Delen