100%NL Magazine Alex van Keulen
Delen

Kopen Zonder Kijken-makelaar Alex zet zich in voor déze bijzondere stichting

Alex van Keulen kennen de meeste mensen van zijn rol als makelaar bij Kopen Zonder Kijken, maar wisten jullie dat hij ook ambassadeur is van een hele bijzondere stichting?

Kopen zonder kijken

Alex is al jarenlang actief bij het succesvolle programma ‘Kopen Zonder Kijken’. Het programma wordt wekelijks uitgezonden en is razend populair bij de kijkers. In het programma doen een aantal stellen een laatste poging om een geschikte woning te vinden op een oververhitte huizenmarkt. The catch? De stellen zien het huis pas wanneer de koopovereenkomst ondertekend is. Alex van Keulen is de makelaar binnen het team en vervult dus een niet geheel onbelangrijke rol. Het is zijn doel om de stellen te voorzien van een prachtig huis waar zij voor eens en altijd “ja” tegen kunnen blijven zeggen.

Stichting Pleegzorg

Alex vervult niet alleen een belangrijke rol bij Kopen Zonder Kijken, maar speelt ook een belangrijke rol in het verzorgen van opvang voor pleegkinderen. Hij is namelijk ambassadeur van een  bijzondere stichting. De stichting zet zich in voor kinderen die voor een bepaalde tijd niet bij hun eigen ouders kunnen wonen en dus tijdelijk bij een pleeggezin terechtkomen.

Eigen pleeggezin

Alex en zijn vrouw stellen dan ook al een aantal jaar hun gezin open voor pleegkinderen. In een interview met Triade Vitree zegt de tv-makelaar: “Ik denk dat veel mensen er van uit gaan dat de zorg voor de kinderen in Nederland wel goed geregeld is en dat pleegouders niet echt nodig zijn. Het tegendeel is echter waar”. Hij hoopt dan ook dat meer gezinnen hun huis willen openstellen voor kinderen die dat zo hard nodig hebben. “Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen spontaan hun huis en hart openden voor gevluchte Oekraïners en dat was ook nodig. Toch blijft het voor mij wel een raadsel waarom mensen niet massaal hun deur openzetten voor kinderen in ons eigen land die, in de moeilijkste periode in hun leven, een liefdevol thuis nodig hebben.”. Ondanks het feit dat Alex het voor de kinderen doet, haalt hij er zelf toch een vorm van voldoening uit.  “Kinderen zien opbloeien en groeien, dat is waar het om gaat. Om zo’n kind weer kind te kunnen laten zijn, om te zien hoe het zelfvertrouwen groeit en het weer mag genieten. Je doet het niet voor jezelf, maar toch haal je er zelf ook veel voldoening uit.”

Benieuwd naar verdere ervaringen van Alex en zijn vrouw? Lees het gehele interview dan hier.

100%NL Magazine Alex van Keulen

Bron: Triade Vitree

Delen