100pmagazine_3JS_U2
Zie ook:
Delen

3JS kruipen in de huid van U2

Het was in 1985 toen de hele wereld voor de tv zat en de Ierse band U2 zag optreden. Tijdens het Live Aid festival. Er werd geld ingezameld voor Ethiopië. Dat land leed onder de ergste hongersnood sinds honderd jaar. Die bijzondere zanger die danste met een meisje uit het publiek. Wie was dat?

Die jongen noemde zichzelf Bono. Dat optreden werd naast het optreden van Queen een van de meest spraakmakende optredens, vanwege dat dansje. Dat dansje dat symbool werd voor de verbinding die het festival teweeg bracht. Het was de opmaat voor een zegetocht die zijn weerga nauwelijks kende. In maart 1987.

The Joshua Tree

Nu precies 35 jaar geleden, brachten ze hun nieuwe album The Joshua Tree uit en sleepten alle prijzen in de wacht. Terecht want dit album is een monument. With Or Without You, Still haven’t Found what I’m looking for, Where the streets have no name waren de eerste drie singles die volgden en de hitmachine zou daarna nog ruim 15 jaar doordenderen. Nog altijd als U2 op tournee gaat, spelen ze voor stadions vol met fans. Vooral de mensen die die tijd hebben meegemaakt, zijn daar altijd weer te vinden. In de tussentijd is er een goed alternatief: De U2-shows van de 3JS.

U2 by 3JS

Jan Dulles en Jaap Kwakman zijn kinderen van de jaren 80 en opgegroeid met de hits van U2 op de radio en MTV. Het unieke gitaarspel van The Edge, de grootse zang en stage-performance van Bono en de bijzondere songs, vooral van het album The Joshua Tree, geproduceerd door Brian Eno en Daniël Lanois, zijn van invloed geweest op de muzikale levens van Jan en Jaap. Een goed verstaander weet dat dit ook zéker hoorbaar is in de muziek van de 3JS. Het is nu 40 jaar later. Ethiopië lijdt momenteel weer onder de ergste hongersnood sinds 40 jaar. De wereld is er niet beter op geworden. De songs van The Joshua Tree zijn actueler dan ooit. De mensheid schreeuwt weer om verbinding en vrijheid. De 3JS staan te springen om eindelijk weer het podium op te gaan om dit muzikale verhaal te vertellen.

Tickets

Het is alweer 5 jaar geleden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het verhaal van het legendarische album The Joshua Tree uit 1987. Naast de vaste, trouwe aanhang van de 3JS waren ook tienduizenden U2-fans in Nederland met stomheid geslagen door de treffende gelijkenis met de echte U2 en het bijzondere verhaal over de grote wereldwijde doorbraak van deze band. Dit jaar steken de 3JS deze show in een spectaculair nieuw jasje. Uitgebreid met nóg meer hits. Wil jij hier graag bij zijn? Kijk voor de actuele ticketverkoop op de website van de 3JS!

Over de 3JS

De Volendamse band 3JS bestaat al 20 jaar. Met het album Watermensen braken zij in 2007 door. Hiermee wisten Jan Dulles, Jaap Kwakman en voormalig bandlid Jaap de Witte een gouden plaat te bemachtigen, evenals met de albums Kamers Van M’n Hart (2008) en Dromers En Dwazen (2010). De bezetting van de band is inmiddels twee keer veranderd. Sinds 2019 maakt Robin Küller deel uit van de band. In 2020 brachten ze in deze formatie het album De Aard Van Het Beest uit dat op #1 binnenkwam in de Nederlandse album chart. Ook leuk: Zo zagen de 3JS er vroeger uit!

100pmagazine_3JS_U2TOUR

Delen

Meer over 3JS

TE GEK: 3JS te horen in Nederlandse theaters met een wel héél bijzonder gezelschap
Beschermd: TE GEK: 3JS te horen in Nederlandse theaters met een wel héél bijzonder gezelschap
ZIEN: 3JS delen foto uit oude doos met Nick & Simon én Jan Smit
ZIEN: 3JS delen foto uit oude doos met Nick & Simon én Jan Smit
Lees alle artikelen over 3JS

Meer over Jan Dulles

Column Jan Dulles: 'Wat op het eiland gebeurt, blijft op het eiland.'
Column Jan Dulles: ‘Wat op het eiland gebeurt, blijft op het eiland.’
FOTO: Jan Dulles en Caroline Mol delen heel mooi nieuws
FOTO: Jan Dulles en Caroline Mol delen heel mooi nieuws
Lees alle artikelen over Jan Dulles