3JS

3JS

3JS is een Nederlandse band uit Volendam, bestaande uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller. Van 2013 tot 2019 maakte Jan de Witte deel uit van de JS. Hij volgde toentertijd zijn vader, Jaap de Witte, op. De band werd landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon.

Oprichting van de 3Js

De band werd in 2002 opgericht door zanger Jan Dulles en gitaristen Kwakman en De Witte. De naam van de band is gebaseerd op de voornamen van de leden. Naast de 3JS hadden Jan Dulles en Jaap Kwakman een zijproject genaamd Bluebus. Met deze band maakte ze een rockalbum dat nooit is uitgekomen. Na een aantal jaren en diverse samenstellingen deden ze mee met een prijsvraag op 3FM: optreden in het voorprogramma van Bon Jovi op 13 mei 2013 was het gevolg. Ze schreven daarna nog een lied voor de Amerikaanse groep Venice. Kort daarna besloten ze om te stoppen met Bluebus en richten ze zich samen met De Witte volledig op de 3JS.

Albums

4 albums van de band hebben goud gehaald. Daarnaast hebben een groot aantal nummer in de Nederlandse Top 40 gestaan. In 2011 deden de 3JS mee aan het Eurovisiesongfestival in Duitsland en eindigde ze als 19e en hadden ze met 13 punten de minste van alle deelnemers.

Nieuwe bandleden

In 2019 werd bekend dat Jan de Witte de band zou verlaten. Hij had besloten om zich te richten op zijn soloproject BLANKO. Na de theatertour Heroes of Music en de shows in Caprera volgde Robin Küller hem op. In 2023 brachten de 3JS hun nieuwe album uit genaamd ‘Mooie Tijden’