100%NL magazine Wie is de Mol
Delen

Déze 7 feitjes over Wie is de Mol? wist jij echt nog niet

Niet alleen de mol, maar ook de hele crew rondom Wie is de Mol? doet er alles aan om het grote geheim niet te laten lekken. Wist jij deze 7 feitjes over het programma al?

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is al jaren een hit op de Nederlandse televisie. Een groep kandidaten probeert, door samen spelletjes en puzzels te doen, zoveel mogelijk geld op te halen voor de welbekende pot. Één kandidaat, de mol dus, probeert tijdens ieder spel en iedere proef zo weinig mogelijk geld op te halen. Als het aan hem of haar ligt, wordt er helemaal geen geld opgehaald tijdens alle spellen. Dit jaar zijn de kandidaten, crewleden en presentator Rik van de Westelaken naar Mexico afgereisd om het programma te maken.

Wij wisten dat er strenge regels aan dit programma verbonden zaten, maar de onderstaande feitjes zijn nieuw voor ons. Wist jij dit?

  1. Sommige mensen achter de schermen weten al wie de mol is, dus om te voorkomen dat zij hun mond voorbij praten, slapen zij in een ander hotel dan de kandidaten.
  2. De naam van de mol wordt onderling nooit genoemd door alle crewleden. Zo is er geen kans dat zij het geheim verklappen terwijl een kandidaat stiekem meeluistert.
  3. Als de redactie over de mol praat, noemen zij diegene altijd ‘hem’. Ook als het een vrouw is.
  4. Voordat de opnames van het programma beginnen, zijn er maar vier redactieleden die weten wie de mol is. Presentator Rik van de Westelaken wist tijdens zijn eerste seizoen als presentator ook niet wie de mol was.
  5. De montageruimte van de makers zit áltijd op slot. Zo kunnen collega’s ook niet naar binnen lopen.
  6. Kandidaten en redactieleden tekenen vooraf een contract. Hierin staat dat ze een boete van 250.000 euro moeten betalen als ze ook maar iéts verklappen.
  7. De draaiboeken van de uitzendingen worden door de redactieleden nooit via de mail verstuurd naar elkaar. Een mail kan immers onderschept worden.

Bron: Kidsweek.nl en Beeld: NPO

Delen