!00%NL Magazine
Delen

Deze activiteit overdag zorgt ervoor dat je ’s nachts veel beter slaapt!

We kennen het allemaal wel. Hoe ouder je wordt, hoe slechter je nachtrust. En dan zijn er natuurlijk ook mensen die op jonge leeftijd al slecht kunnen slapen. Hoewel er verschillende remedies door de jaren heen worden aangeraden, is er een die je best gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Volgens klinisch psycholoog Kelly Glazor Baron van de Amerikaanse Rush Universiteit in Chicago is sporten dé remedie tegen slapeloosheid!

“Onderzoeken van de afgelopen tien jaar hebben aangetoond dat je door te sporten je slapeloosheid kunt verminderen. Zo heeft een onderzoek onder oudere vrouwen met slapeloosheid uitgewezen dat hun slechte nachtrust sterk verbeterde wanneer ze gingen sporten. De vrouwen kregen meer energie en hadden minder depressieve klachten.”

Volgens de onderzoekers kun je het beste 2,5 uur per week matig intensief sporten voor een betere nachtrust. Stevig wandelen en een uurtje fietsen zou al genoeg zijn. Als het je hartslag maar verhoogt tot een niveau dat het je moeite kost.

 

Bron: CNN, Sleep Foundation | Beeld: iStock

Delen