100%NL Magazine John en Daniëllle van 't Schip
Zie ook:
Delen

MOOI: Ajax supporters bedanken John van ‘t Schip op een wel héle bijzondere manier

John kon dit weekend vanwege familieomstandigheden niet aanwezig zijn tijdens de wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle. Fans hebben hem op een hele mooie en emotionele manier bedankt.

John van ‘t Schip

John van ‘t Schip is een Nederlands-Canadees voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. John is vanaf 30 oktober tot het einde van dit seizoen aangesteld als trainer van AFC Ajax. De club stond laatste en kruipt met hulp van John als trainer steeds weer een plekje omhoog. Iedereen praat al weken lovend over John.

Gemis Daniëlle

Net voordat John trainer van Ajax werd, overleed zijn vrouw Daniëlle van ‘t Schip aan de gevolgen van kanker. Daniëlle was al een hele tijd ziek en zij bleef ondanks alles heel positief, maar helaas heeft zij de strijd verloren. Het gemis is enorm en wordt iedere dag groter.

Emotionele dagen

De afgelopen dagen waren heel emotioneel voor familie van ‘t Schip, want Davey, de zoon van John en Daniëlle, trouwde in Australië. John gaf al eerder aan dat hij hier bij aanwezig moest zijn en dat betekende dat hij de wedstrijd Ajax tegen PEC Zwolle moest missen.

Fans van Ajax brachten John een bijzonder eerbetoon. De F-side deelde een bericht op Instagram en daarbij schreven zij: ‘2023, een jaar om snel te vergeten. Een jaar waar veel Ajacieden over Ajax praten, maar weinigen die daadwerkelijk opstonden. John die ondanks het verlies van zijn vrouw Daniëlle z’n liefde voor de club laat zien door in te stappen als trainer bij de mooiste club van Nederland. Daniëlle mocht helaas niet ouder worden dan 55 jaar. Daarom roepen wij iedereen in het stadion op om in de 55ste minuut John toe te zingen en onze waardering voor hem te laten horen. Wij weten zeker dat hij vanuit Australië kijkt. Schippie bedankt.’ Wat een prachtig gebaar is dit.  

Bron en Beeld: Instagram F-Side

Delen