100%NL Magazine Andre Rieu
Zie ook:
Delen

Hartverwarmend: André Rieu helpt bestolen fanfarekorps!

Violist en orkestleider André Rieu is zo diep geraakt door het verhaal van het Haarlemse fanfarekorps 'Blij met Muziek', dat hij voor hen in de bres springt!

Het fanfarekorps ‘Blij met Muziek’ is een groep muzikanten met een verstandelijke beperking. Gisterennacht werd hun aanhanger met daarin alle instrumenten gestolen. Het korps was natuurlijk aangedaan en heel verdrietig.

Het verhaal raakte André zo erg, dat hij besloot nieuwe instrumenten voor het fanfarekorps te regelen. ‘Mijn hart brak toen ik las op de website van De Telegraaf dat deze groep muzikanten was beroofd van al hun instrumenten. Ik wil dat ze weer heel snel kunnen optreden. Daarom ga ik ze helpen, zodat ze straks honderd procent ’blij met de muziek’ zijn. De muziekvreugde die hun is afgepakt, wil ik hun teruggeven.’ Een hartverwarmende actie!

Het fanfarekorps is door het dolle heen. ‘Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus. Dit moeten we eerst even verwerken. Wat zijn wij gigantisch blij met dit enorme cadeau dat hij ons gaat schenken. We kunnen ons geluk niet op en wat zullen alle muzikanten blij zijn! Het zijn best veel instrumenten zoals trommels, trompetten, saxofoons en trombones die we nodig hebben’, aldus de voorzitter van het fanfarekorps.

 

Beeld: Instagram André Rieu Bron: Telegraaf

Delen

Meer over Andre Rieu

VIDEO: André Rieu gigantisch verrast tijdens concert Vrijthof
VIDEO: André Rieu gigantisch verrast tijdens concert Vrijthof
Binnenkijken in het gigantische kasteel van André Rieu!
Binnenkijken in het gigantische kasteel van André Rieu!
Lees alle artikelen over Andre Rieu