100%NL Magazine ANP André van Duin

André van Duin openhartig over de dood: ‘Er komt een nieuwsbericht, dat ligt geloof ik al klaar’

Wanneer Rob Kemps vertelt dat hij een bizar groot afscheid verwacht bij André's dood, blijft hij zelf bescheiden en vertelt hij zijn eigen verwachtingen.

André van Duin

André van Duin kennen we allemaal als de vriendelijke, goedgehumeurde komiek van Nederland, die naast zijn hilarische grappen ook nog eens goed kan zingen. Naast muziekmaken, is André door de jaren heen veel op televisie geweest. Hij heeft veel verschillende programma’s gepresenteerd en is vaak bij programma’s aan tafel geschoven. Ook heeft hij onwijs veel op het podium in het theater gestaan. Een variërende en glansrijke carrière, die nog niet voorbij is.

De 10 vragen

In het SBS6-interviewprogramma ‘De 10 Vragen’ is André in gesprek met Rob Kemps. André, momenteel 75 jaar oud, vertelt openhartig over hoe hij over zijn eigen overlijden denkt. Rob verwacht namelijk dat het land stil komt te staan en er een afscheid minstens net zo groot als het afscheid van koningin Wilhelmina komt. André reageert bescheiden: ‘Zou het zo erg worden?’, vraagt hij lachend. ‘Nee, dat denk ik niet. Er komt ongetwijfeld een nieuwsbericht, dat ligt geloof ik al klaar. Maar verder… ik denk dat mensen denken: ‘O, wat jammer nou’, maar de volgende dag…’. André denkt dat iedereen het dan alweer is vergeten en verder gaat met zijn of haar leven.

Afscheid

Rob blijft bij zijn standpunt en vindt dat André’s afscheid groots moet worden herdacht. ‘Ik denk dat echt. Maar dat is misschien lastig om over jezelf te zeggen. Iedereen houdt namelijk van jou’. En daar heeft hij helemaal gelijk in. Hoewel André het misschien wel zou willen, laat hij weten dat het grote afscheid niet eens mogelijk is, aangezien hij zijn lichaam misschien ter beschikking stelt aan de wetenschap. ‘De situatie is een beetje veranderd’, vertelt André daarover. Zijn huidige partner denkt daar namelijk anders over. ‘Hij heeft daar zeker andere ideeën over. Hij is meer van het cremeren of begraven’. Als het aan ons ligt krijgt André een gigantisch afscheid, want het is één van de meest liefdevolle personen van het land. Hopelijk hoeven we daar nog lang niet over na te denken..

Bron: De 10 vragen en Beeld: ANP/Foto