Arie Boomsma pleit voor vaderverlof
Delen

Arie Boomsma pleit voor vaderverlof

Arie Boomsma roept in de Telegraaf en op Instagram vaders op tot actie. Hij wil mensen bewuster maken van de verlofmogelijkheden van vaders, zodat ze meer tijd kunnen besteden met hun kinderen.

“Het is ook voor vaders heel waardevol en belangrijk om er in de eerste weken na de geboorte bij te zijn”, meent Boomsma. “Die momenten maak je maar één keer mee.” Toen Arie vader werd, nam hij een maand vrij om niks van zijn pasgeboren dochtertje Bobby te hoeven missen.

Bij zijn Instagrambericht schrijft Arie: “Het partnerverlof is vanaf 1 januari verlengd van 2 naar 5 dagen. En in 2020 wordt het zelfs mogelijk om vijf weken aanvullend verlof op te nemen. Aaneengesloten, of verspreid over zes maanden. Een fantastische ontwikkeling. Maar veel partners, vaders vooral, weten helemaal niet dat ze daar recht op krijgen. Dat is jammer. Die eerste weken zijn bijzonder.” Hij vervolgt: “Als je er als vader maar twee dagen bij bent, mis je veel.”

De tijd staat even stil

Hij geeft toe dat niet iedereen het even makkelijk heeft als hij. “Voor jou staat de tijd even stil, maar voor je omgeving niet”, beaamt de 44-jarige presentator. “Maar ik ben ervan overtuigd dat het voor een bedrijf uiteindelijk positief uitpakt. Een gelukkige werknemer werkt harder. En een vader die vrije tijd met zijn kind krijgt, is een gelukkiger mens.”

Bron: Flair | Beeld: Instagram

Delen