100%NL Magazine spin
Delen

Bang voor spinnen? Met deze truc ben je er binnen 2,5 uur vanaf!

Ben jij ook zo verschrikkelijk bang voor spinnen? Dan ben je zeker niet de enige! In Nederland heeft namelijk 1 op de 10 mensen een spinnenfobie en dan zijn er natuurlijk ook nog mensen die ze liever niet dan wel zien. Gelukkig voor jullie bestaat er nu een therapie waarmee je er zo vanaf bent!

Volgens experimentele psychopathologie Peter de Jong zou confrontatietherapie er voor zorgen dat je binnen 2,5 uur van je fobie af bent! En je raadt het waarschijnlijk al, dat betekent dat je met de beesten in aanraking moet komen. Bah!

“Als je langdurig in de nabijheid van een spin verkeert, dan leer je dat het dier niet vies is, zie je dat er niets vreselijks gebeurt en dat je dus niets te vrezen hebt,” vertelt hij aan het AD.

Je begint met het veilig observeren van de spin achter glas. Daarna gaan ze een stapje verder en houd je het diertje in je hand.

“Zo leren mensen hoe moeilijk het is om een spin in leven te houden en hoe kwetsbaar het beestje is. Daardoor is het in hun ogen niet langer een vies monster, maar een zielig beestje waar je goed voor moet zorgen,” aldus Peter.

Bron: AD | Beeld: iStock

Delen