100%NL Magazine Bas Smit
Zie ook:
Delen

Bas Smit had deze bijzondere taak tijdens Pride Amsterdam

Niet alleen Bas Smit nam de eer op zich om te Pride te openen, ook zijn kapper, die zich na jaren weer eens kleedde als vrouw, straalde tijdens de grote opening op het water.

Pride

Afgelopen zaterdag werd de Pride na twee jaar eindelijk weer uitbundig gevierd in de Amsterdamse grachten. Tientallen boten met verkleedde mensen vaarden die dag voorbij, overal vonden optredens plaats, er werden genoeg drankjes geschonken en heel Amsterdam stond op z’n kop. Het thema van deze Pride was ‘My Gender, My Pride’. Een dag vol regenboogkleuren en liefdevolle mensen dus. Deze parade wordt altijd op spectaculaire wijze geopend en dit jaar kreeg niemand minder dan Bas Smit deze taak.

Opening

Bas Smit en Nicolette van Dam brachten een paar maanden geleden een nieuwe rosé op de markt, genaamd ChouChou. Deze naam heeft de rosé te danken aan de man die Bas al jaren knipt. Deze kapper maakte in zijn vroegere jaren als meisje, genaamd ‘ChouChou’, heel Amsterdam en alles daarbuiten onveilig, schreef Bas bij zijn Instagramfilmpje. Al zijn verhalen waren zo ingrijpend en mooi en daardoor hebben zij hun rosé hiernaar vernoemd. Bas Smit kreeg de eer om de Pride dit jaar te openen en vroeg daarom zijn kapper om weer eens in de huid van ChouChou te kruipen. Met een lange jurk en hoge hakken aan, oorbellen in, een gezicht vol make-up en een pruik op, straalde ChouChou samen met Bas tijdens de opening. In een auto op het water scheurde Bas met ChouChou door alle grachten. ‘Het was zo geweldige sfeer op de kade, het water, de hele stad in goede mood en blij. Iedereen kon heerlijk zichzelf zijn, zoals het hoort!’, schreef Bas bij zijn filmpje. Zowel Bas en ChouChou als alle mensen die op de boten aan de grachten stonden, genoten van deze spectaculaire opening.

https://www.instagram.com/p/Cg6ZpdHoXSJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Bron en Beeld: Instagram Bas Smit

Delen

Meer over Bas Smit

Babynieuws voor Bas Smit en Nicolette van Dam
Babynieuws voor Bas Smit en Nicolette van Dam
Meegenieten met Bas en Nicolette's prachtige trip naar Venetië!
Meegenieten met Bas en Nicolette’s prachtige trip naar Venetië!
Lees alle artikelen over Bas Smit