100%NL Magazine Bas Smit

Bas Smit

Sebastiaan (Bas) Smit (26 april 1981) is een Nederlandse ondernemen en influenceer. Bas studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna begon hij als handelaar aan de Amsterdamse optiebeurs. In 2005 startte hij in het vastgoed onder de hoede van ondernemer Roland Kahn, onder andere eigenaar van CoolCat en MS Mode.  

In 2017 begint Bas voor zichzelf als ondernemer. Met zijn vrouw, Nicolette van Dam, bezit hij ruim 19 bedrijven. Hij zet zich ook in als ambassadeur voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

Bas kreeg vooral een grote naamsbekendheid door zijn populariteit op Instagram, waar hij ruim 850.000 volgers heeft. Hij zet zijn bereik op social media in om een belang in ondernemingen te vergaren.  

Privé  

Bas Smit is getrouwd met actrice en presentatrice Nicolette van Dam. De twee verloofden zich in 2011, maar trouwden pas in 2015 in het zonnige Spanje. De twee hebben samen twee dochters, Lola-Lily en Kiki-Kate. Lola-Lily is geboren in 2012 en Kiki-Kate is geboren in 2014.