100%NL Magazine Bas Smit
Zie ook:
Delen

LEZEN: Bas Smit: ‘Soms word ik ook gewoon moe van mezelf’

De allesdoener en drukke ondernemer is nog steeds ontzettend gelukkig in al het variërende werk wat hij doet. 'We hebben maar één leven, laten we daar uithalen wat erin zit'.

Drukke ondernemer

Naast vader van twee kinderen en de man van Nicolette van Dam, is Bas Smit een ontzettend drukke ondernemer. Of je hem nou op Instagram tegenkomt of op tv, de kans dat hij samen met zijn vrouw en zijn team weer iets nieuws op de markt heeft gebracht, is aanwezig. Zo eindigde twee weken geleden de concerten van de Amsterdamse zomer, kwam net daarvoor de Franse rosé ‘ChouChou’ op de markt en is afgelopen week hun tweede boek ‘Amsterdam Heeft Alles’ uitgebracht.

Boek

Hoewel Bas en Nicolette ons in hun vorige boek ‘Nederland Heeft Alles’ meenamen door heel het land, laten zij nu alle hotspots in Amsterdam zien. Bas laat in gesprek met Grazia weten dat het niet alleen om hun eigen tips gaat, maar zij echt met veel verschillende locals hebben gesproken. ‘In het boek staan meer dan duizend adressen, maar het is niet alleen maar de Bas en Nicolette-show. Dankzij tips van incrowd Amsterdammers zijn we de stad zelf ook gaan herontdekken. En die plekken van mensen die zo trots zijn op hun wijk vonden wij juist ook leuk om te delen’, laat hij weten. Bas weet wel dat hij niet per se één ding wil blijven doen en dat de variatie juist wel leuk is. ‘Ik geloof namelijk niet dat iemand maar één ding moet zijn. We hebben maar één leven, laten we daar uithalen wat erin zit’.

Liefde

Bas laat weten nog steeds ongelooflijk gelukkig te zijn met Nicolette. De vrouw die hem kan handelen en weet te remmen wanneer nodig, aangezien hij naar eigen zeggen zelf die ‘natuurlijke rem’ niet heeft. ‘We zijn zo verschillend, maar ook hetzelfde. Het is bizar hoe we elkaar soms aankijken en precies dezelfde gedachte hebben. We zitten zo op één golflengte dat het soms eng is. Nic en ik zijn beste vrienden, lovers én zakenpartners’. Wat mensen misschien niet verwachten, maar wat wel degelijk zo is, is dat zelfs Bas Smit ook weleens moe wordt van alles. ‘Altijd ‘aan’ staan is heel vermoeiend en soms word ik ook gewoon moe van mezelf. Maar ik ben wel beter in voor mezelf zorgen dan Nic’, laat hij weten.

Team

Het moge duidelijk zijn dat Bas zijn vrouw en team hard nodig heeft, omdat al die bedrijven zonder hun niet allemaal rechtop zouden blijven staan. ‘En dan hebben we natuurlijk ook nog een gezin, de meiden staan sowieso altijd op één. Het zijn tropenjaren, maar dankzij een topteam om ons heen lukt het om ’t allemaal te doen. En het allerbelangrijkste is: ik heb er zo ontzettend veel plezier in. Als het leuk is, houd je alles vol!’.

Bron en Beeld: Grazia

Delen

Meer over Bas Smit

Babynieuws voor Bas Smit en Nicolette van Dam
Babynieuws voor Bas Smit en Nicolette van Dam
Meegenieten met Bas en Nicolette's prachtige trip naar Venetië!
Meegenieten met Bas en Nicolette’s prachtige trip naar Venetië!
Lees alle artikelen over Bas Smit