Zet die BBQ maar alvast buiten: Vanaf morgen eindelijk zomers weer!
Delen

Zet die BBQ maar alvast buiten: Vanaf morgen eindelijk zomers weer!

Nu we richting de zomervakantie gaan zijn we de regen, wind en kou wel weer zat. We snakken met zijn allen naar hoge temperaturen en veel zonuren. En daarom hebben we goed nieuws voor het weekend! Zonnig weer met hogere temperaturen zijn er op komst. Ligt jouw korte broek al klaar?

Weersverwachting

Goed nieuws! Als we de voorspellingen moeten geloven kan de temperatuur oplopen tot 25+ graden Celsius aankomende week in Nederland. Ook zal de zon vrijwel elke dag aanwezig zijn. Plan dat dagje strand of die gezellige BBQ dus maar alvast! Voor de mensen die in eigen land op vakantie gaan of zijn is dit natuurlijk ook fantastisch nieuws, heerlijk genieten!

Heet en droog

De zomer van 2021 wordt samengevat als “heet en droog”, hoewel we er nog niet heel veel van hebben gezien. Weeronline voorspelt een zomer die te vergelijken is met de zomer van 2019. Veel zon en droogte dus. De kans op een hittegolf en tropische dagen is groot deze aankomende zomer. Deze zomer kunnen wel de verschillen tussen het binnenland en de kust extra groot zijn qua weersomstandigheden. Dit heeft alles te maken met de wind. Het komt door de extra koude temperatuur van de Noordzee. We kunnen dus geen extreme droogte verwachten, maar ook geen verregende zomer. Voor nu gaan we vooral genieten van het zomerse weer!

Bron: Weeronline, Buienradar - Beeld: iStock

Delen