100%NL Magazine hannah
Zie ook:
Delen

Bezige bijen op het landgoed in Voorthuizen: bijenhotels worden geopend

Ter ere van Wereld Bijendag op maandag 20 mei, heeft hannah in samenwerking met BeeGrateful drie bijenhotels laten plaatsen rondom het hannah hoofdkantoor in Voorthuizen. Het is tenslotte van groot belang dat bijen een eigen plekje krijgen waarin zij zich dit voorjaar kunnen gaan nestelen. Niet alleen voor de bijen is dit geweldig, maar ook voor de biodiversiteit op het landgoed midden in de natuur.

Ondanks dat ze zó belangrijk zijn voor de groeiende en bloeiende wereld, hebben wilde bijen het niet makkelijk de afgelopen jaren. De wilde bijen en andere bestuivers zijn zelfs onmisbaar voor een groot deel van onze landbouw, dus kunnen wij niet zonder hen. Om die redenen worden zij nu een handje geholpen! BeeGrateful heeft ervoor gezorgd dat er drie bijenhotels op het landgoed van hannah in Voorthuizen geplaatst. Hier kunnen de wilde bijen en andere bestuivers zich gaan nestelen!

Belangrijke bijen

In Nederland is één bijensoort heel erg bekend; de honingbij. Maar wist je dat er buiten de honingbij nog 359 andere soorten bijen voorkomen in Nederland?! Deze zijn voor velen onbekend, maar zeker niet minder belangrijk als bestuivers van planten. Een klein aantal planten kunnen zichzelf bestuiven, maar de meesten hebben daar hulp bij nodig. Die hulp krijgen zij dan van insecten, wind of water. Het is belangrijk dat deze processen doorgaan, want zonder bestuivers komt onze voedselvoorziening enorm in gevaar.

Flowerpower vrouwen

De bijen die wat extra respect verdienen zijn de vrouwelijke bijen. Zij doen namelijk al het werk! hannah omarmt dit gegeven met veel passie, aangezien hun huidcoaches ook hele bezige bijen zijn. Het is bekend dat de bijenkoningin in haar eentje een heel bijenvolk weet te regeren, maar vrouwelijke wilde bijen pakken ook al het werk alleen op. Van het schoonmaken en bewaken van het nest en het verzorgen van de larven, tot het verzamelen van de nectar. Echte flowerpower vrouwen dus! hannah.nl

Beegrateful

BeeGrateful is op een missie om de biodiversiteit te vergroten. Zij creëren fijne en gezonde leefomgevingen voor wilde bijen en vergroten bewustwording over het belang hiervan. Meer weten hoe jij wilde bijen een handje kunt helpen? Check dan beegrateful.nl!

100%NL Magazine bijenhotels hannah

Bron en Beeld: hannah

Delen