100%NL Magazine Brenda Kookt
Delen

Brenda Kookt: 6 tips om jouw kerstdiner niet in de soep te laten lopen!

Stress, vermoeidheid en irritatie. Kerst zorgt niet altijd alleen voor vreugde. Je tafel is nog niet gedekt als de gasten komen, je hoofdgerecht is aangebrand en je komt er achter dat je ingrediënten te kort hebt gehaald. Om dit te voorkomen én om jou een handje te helpen zijn hier een paar tips van Brenda Kookt!

Tip 1

Check of je gasten een allergie hebben. Het zou toch wel heel naar zijn als je er te laat achter komt en jouw gast opeens net iéts te rood aan loopt. Jouw kerstdiner verandert zo in een tripje naar het ziekenhuis. Vraag dus van tevoren of ze bepaalde dingen niet eten en vermijd deze ingrediënten.

Tip 2

Ga niet nieuwe ingewikkelde gerechten uitproberen, maar werk liever met voor jou al bekende ingrediënten. Maak een van jouw favoriete gerechten en geef er een kerst-achtige twist aan. Zo kan je van een simpele witlof een heerlijk gerecht maken door het te karamelliseren en er parmaham en kaas aan toe te voegen. Tadaaa: daar is je heerlijke kerstgerecht!

Tip 3

Ieder jaar weer die overvolle supermarkt de dag voor kerst en de bakker die geen brood meer heeft. Dit kan je vermijden door ver van tevoren in te plannen wat je gaat maken met kerst. Haal de ingrediënten die niet vers hoeven te zijn al eerder en de verse pas kort van tevoren. Zo voorkom je dat je tegen lege schappen aanloopt en je gerecht niet af kan maken.

Tip 4

De kerstboom staat al op, krans hangt aan de deur, het stalletje staat en ook de rest van het huis is in de kerstsfeer. Een gezellig versierde tafel kan dan natuurlijk niet missen. Pas echter wel op wat je neerzet. Een hoge vaas met bloemen staat al snel in de weg wanneer je de gerechten op tafel zet en zal dus moeten worden weggehaald. Het zit vaak in de details en een klein takje kan al genoeg zijn om jouw tafel helemaal kerst-klaar te maken!

Tip 5

Om te voorkomen dat jouw gasten de hele tijd aan tafel zitten en jij kerst doorbrengt in de keuken is het slim om zo veel mogelijk van tevoren te bereiden. Zorg ervoor dat jouw gerecht al zo ver mogelijk klaar is en bijvoorbeeld alleen nog even in de oven moet. Zet je schalen klaar, dek de tafel en breng veel tijd door met jouw gasten!

Tip 6

Wat zou het toch zonde zijn als je al jouw tijd en energie hebt gestopt in het vinden en maken van lekkere gerechten, en jouw gasten vervolgens vol zitten na je eerste gerecht. Maak per gerecht kleine porties zodat je gasten van alles wat lekkers hebben en veel kunnen proeven zonder te ploffen.

Wanneer jij dus checkt op allergieën, werkt met bekende gerechten, alles ver van tevoren inplant en ook nog een kleine porties maakt, kan het toch niet anders als dat jouw kerst gladjes verloopt. Deze tips van Brenda Kookt zijn bijna onmisbaar!

Bron en Beeld: Brendakookt

Delen