100%NL Magazine Bridget Maasland
Zie ook:
Delen

Bridget Maasland openhartig over nare ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘voor het leven getekend’

Op Instagram doet Bridget Maasland een boekje open over seksueel overschrijdend gedrag en blikt ze terug op de nare ervaringen die zij als kind op de basisschool heeft meegemaakt.

In de media durven steeds meer mensen zich uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Op Instagram doet Bridget Maasland (47) een boekje open over nare ervaringen die zij destijds zelf op de basisschool heeft meegemaakt. Bij het bericht post Bridget een foto van zichzelf toen ze negen jaar oud was. Bij de foto schrijft Bridget een moedig en openhartig bericht.

“Verzetten tegen dit logge lijf (…) had geen zin”

Ze begint haar verhaal met: “Ik was hier 9 jaar oud. We woonden in Hoorn en ik zat op de ‘’Visser ‘t hoofdschool’. Ik had een leraar waar ik vaak bij op schoot moest komen zitten zodat hij mij, een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt.” Ze vertelt dat ze van de leraar op een dag in het midden van de kring op haar rug op de grond moest gaan liggen, “zodat hij met zijn, te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten, om met zijn knieën mijn spierballen te rollen. Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd. Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houtgreep had, had geen zin.”

“ik dacht dat het erbij hoorde”

De presentatrice schrijft dat ze “het op schoot zitten en ‘natte’ zoenen krijgen vies en vreemd vond, maar ze dacht “dat het erbij hoorde aangezien hij, onze leraar, was”. Ook zag ze dat het ook bij andere meisjes gebeurden. Bridget schrijft: “School was toch een ‘veilige’ omgeving. Hierdoor had ik het eerder niet aan mijn ouders verteld. Maar na een paar keer spierballen rollen, wat ook nog eens pijn deed, vertelde ik het aan mijn moeder.” De moeder van Bridget was “in alle staten”: “Ze sprak met andere ouders en zorgde voor een bijeenkomst op school om de leraar en de school hiermee te confronteren, bedenk je dit waren: ’de verschrikkelijke jaren 80’.”

“Zelfs de politie trok zijn handen ervan af”

Bridget vertelt dat haar ouders er op de bewuste bijeenkomst alleen voor stonden, “want andere ouders durfden de confrontatie niet aan en dus werd de leraar niet eens geschorst en kon hij gewoon doorgaan met zijn ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij kinderen. Zelfs de politie trok zijn handen ervan af. Uiteraard hebben mijn ouders mij van die school gehaald.” Vandaag de dag kan Bridget nog steeds niet tegen onrechtvaardigheid en heeft ze vaak het gevoel niet gehoord te worden. Zo schrijft ze: “Nog steeds kan ik slecht tegen onrechtvaardigheid. Heb ik moeite met vertrouwen en heb ik vaak het gevoel dat ik niet gehoord word.

Helaas bleef het niet bij deze nare ervaring, want de presentatrice heeft later in haar leven ook nog te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Helaas was dit niet de enige nare ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag van een man in een hogere positie. Op mijn 14de heb ik tijdens een modellen klus in Warschau hier ook mee te maken gehad. Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt.” Bridget eindigt haar verhaal met: “Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!”

De volledige post lees je hieronder:

https://www.instagram.com/p/CZ6n8RyNX9U/?utm_source=ig_web_copy_link

Reacties

Veel volgers van Bridget reageren op het heftige bericht. De reacties stromen binnen. Zo schrijft iemand: “Oh lieverd wat verschrikkelijk. Mn hart breekt voor jou en voor iedereen die hiermee te maken heeft gehad” Weer iemand anders reageert met: “Wat verschrikkelijk dat je dit hebt meegemaakt en wat goed dat je dit verteld. Voor jou”.

Bron en Beeld: Instagram Bridget Maasland.

Delen

Meer over Bridget Maasland

Bridget Maasland deelt foto van de twee grootste liefdes in haar leven
Bridget Maasland deelt foto van de twee grootste liefdes in haar leven
Bridget Maasland bijt van zich af na veel kritiek op foto's
Bridget Maasland bijt van zich af na veel kritiek op foto’s
Lees alle artikelen over Bridget Maasland