BREAKING: Coronathuistest vanaf vandaag beschikbaar
Delen

BREAKING: Coronathuistest vanaf vandaag beschikbaar

Vanaf vandaag brengt het platform covod.nl een Coronathuistest met laboratorium analyse op de markt. Daarbij krijg je ook gratis inzicht in je cholesterol, dat is nog eens goed nieuws!

Heel eenvoudig te testen

Stap 1: Je ontvangt de testkit thuis.

Stap 2: Met een vingerprik neem je bloed af.

Stap 3: Het sample retourneer je naar het lab.

Stap 4: 72 later uur bekijk je de uitslag met de unieke code.

De Coronatest onderzoekt of je antistoffen hebt opgebouwd. Goed om te weten is dat de test plaatsvindt in een ISO gecertificeerd laboratorium.

Hoe werkt het?

De uitslag wordt opgevraagd door middel van een unieke code die jij hebt ontvangen bij de aankoop. Dat bekent dat jouw persoonsgegevens niet worden gebruikt.

Was het griep of was het Corona

De uitslag geeft inzicht of je het Coronanavirus (SARS-CoV-2) al dan niet hebt doorgemaakt. De uitslag kan geen uitsluitsel geven over immuniteit. De specificiteit van de test is >98% en daarbij is deze pas zinvol 14 dagen na de eerste klachten. Het advies blijft dan ook om te allen tijde de overheidsrichtlijnen te volgen.

Wetenschappelijk onderzoek

Jouw uitslag is tevens een volledig anonieme bijdrage aan de wetenschap. Als er straks meer bekend wordt over de immuniteit na doormaking van het virus, kunnen deze uitslagen namelijk ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Twee vliegen in 1 klap

De test geeft ook gratis inzicht in je cholesterolwaarde. Een verhoogd cholesterol verhoogt het risico op diverse hart- en vaatziekten. Hierbij wordt dus inzichtelijk gemaakt of het cholesterol verbeterd kan worden.

Delen