100%NL Magazine Merel Westrik
Delen

De bijzondere hobby van Merel Westrik: ‘Mensen vinden het een beetje eng’

Merel Westrik is journalist, presentatrice en natuurfilmer. Ze heeft samen met Pepijn Crone dochter Billie Mae. In haar vrije tijd gaat ze het liefst de natuur in; vogelen. Maar ook voor het opzetten van vogels heeft zij een grote passie.

Merel Westrik

Merel Westrik kennen we allemaal als die stralende presentatrice die met haar natuurlijke charme en scherp journalistieke inzicht de harten van velen heeft veroverd. In 2019 deed Merel mee aan het populaire programma Wie is de Mol. En wat bleek? Merel was de Mol! Het was actrice Sarah Chronis die haar wist te ontmaskeren.

Bijzondere hobby

Naast haar werk en haar gezin heeft Merel een hele bijzondere hobby: Taxidermie. Het opzetten van vogels heeft het hart van Merel gestolen. In de nieuwste editie van 100%NL Magazine laat Merel weten hoe de liefde voor taxidermie is ontstaan en waarom ze het zo leuk vindt.

Merel: ‘Van mijn moeder kreeg ik voor mijn verjaardag een cursus vogels opzetten. Dat zijn wij met z’n tweeën een weekend gaan doen, in een klasje. Het was geweldig. Ik ben niet heel snel en heb zo’n twee dagen nodig om een vogel op te zetten. Maar met een kleintje van 2,5 komt het zelden voor dat ik twee dagen achter elkaar tijd heb om er geconcentreerd mee bezig te zijn. Het is zo fijn om te doen, omdat je zo je hoofd erbij nodig hebt, dat je aan niks anders kunt denken. Je zit te snijden, punniken en pielen.’

100%NL Magazine Merel Westrik

Toekomstdromen

Merel: ‘Heel graag zou ik een programma over taxidermie willen maken, het opzetten van dieren. Maar er zit toch iets omheen dat mensen het een beetje eng of luguber vinden. Er zijn in Nederland ongelooflijk veel amateur taxidermisten. Op het Nederlands kampioenschap maken mensen echt kunstwerken. Ik wil laten zien dat het helemaal niet eng is. Dat het heel mooi is. Dat je een dier nog beter probeert te begrijpen. De schoonheid, vernuft en intelligentie van de natuur. Er zit geen veer te veel aan zo’n vogel.’

Ben je benieuwd naar het hele interview met Merel? Dat lees je in de nieuwste editie van 100%NL Magazine! Nu te koop in de winkels of online.

100%NL Magazine Leontine Ruiters

Delen