100%NL Magazine fuck smoking
Delen

Dikke middelvinger… Die steken Stella, Evita en Sara op, in plaats van een sigaret!

Nu steeds meer jongeren beginnen met roken. Niet omdat het lekker is, maar omdat de groepsdruk bepaalt dat je er dan bij hoort, komen Stella, Evita en Sara met de middelvinger. Fuck Smoking is het stoere verzet tegen iets wat helemaal niet stoer is. De meiden worden er gek van dat zij zich moeten verantwoorden, omdat zij níet roken. De wereld op zijn kop!

Nooit meer reageren op ‘Waarom rook je niet? ’ of ‘Steek er eens een op’ en ‘Heb je wel eens een trekje genomen?

Met de Fuck Smoking shirts en hoody’s is de boodschap duidelijk; Roken is niet stoer of gezellig, roken is stom! En je stopt je geld toch liever in een leuke hoody, dan dat je het in de fik steekt…

Mara: “Ik ben op mijn 16de begonnen met roken. Iedereen deed het in het groepje mensen waar ik mee omging. Ik vond het vies, wist zeker dat ik er niet aan verslaafd zou raken maar dat gebeurde toch. Op 1 oktober ben ik op mijn 18de met Stoptober gestopt en dat was veel makkelijker dan ik dacht. Op de app zie ik dat ik van het geld dat ik tot nu toe bespaard heb door niet te roken, drie van die toffe hoody’s kan kopen. Ik sta nog steeds met mijn rokende vrienden buiten in de pauze. Ze weten allemaal dat ik gestopt ben maar misschien dat ik met dit shirt eindelijk geen sigaretten meer hoef af te slaan!”

De opbrengst van de merchandise gaat naar de opgerichte stichting Fuck Smoking. Met het geld willen ze zelf initiatieven starten om het bewustzijn te vergroten en acties gestart door kinderen te supporten. 

 

Delen