WOW: Deze bijzondere dingen wist jij nog niet over Boer zoekt Vrouw!
Delen

WOW: Deze bijzondere dingen wist jij nog niet over Boer zoekt Vrouw!

Boer zoekt Vrouw is één van de meest populaire programma's binnen Nederland. Maar wist je bijvoorbeeld dat er al meer dan 100 baby's door het programma zijn geboren? Dit en nog veel meer weetjes hebben wij voor jou op een rij gezet!

Boer zoekt Vrouw

Al sinds 2004 is het programma Boer zoekt Vrouw een groot succes binnen Nederland. Ook dit seizoen komt weer zeer goed aan bij de kijkers. En dat is te zien aan de kijkcijfers, want maar liefst 1.369.000 kijkers zitten elke zondag voor de buis om te zien hoe het er voor staat met de liefdeslevens van de boeren. Voor dit artikel zijn wij opzoek gegaan naar de meest interessante weetjes over het programma. En het maakt niet uit hoe lang je al kijkt, zelfs de allergrootste fans weten de volgende feitjes nog niet. 😉

Hoe groot is de stamboom inmiddels?

Inmiddels hebben er in totaal al 118 boeren meegedaan aan het programma. Daarvan zijn er maar liefst nog 19 koppels bij elkaar. Bij alleen relaties houden ze het ook niet. Er zijn namelijk al meer dan 100 (!) kinderen geboren.

Welke boer had de meest aanbidders?

Met maar liefst 1808 brieven was boer Tom uit seizoen 8 bij verre de meest populaire boer. Hij kreeg een relatie met Rimke, maar de relatie hield het helaas geen stand.

Wat zijn de populairste provincies?

Van de 12 provincies die Nederland telt, bestaat de top 3 van meest populaire provincies uit Noord-Holland, Gelderland, en Noord-Brabant.

Welke landen hebben hun eigen versies?

De echte kenners weten allemaal dat voordat Boer zoekt Vrouw kwam, Framer Wants a Wife er was. Dit is de Britse versie van het programma. Ook de VS, Switzerland, Duitsland, en zelfs China maakte hun eigen varianten op het razend populaire programma.

Boeren breiden zich uit

We raakte net al even het onderwerp van kinderen aan. Er zijn inmiddels dus al ruim 100 baby’s geboren. Jop is als laatste Boer zoekt Vrouw baby geboren en is het kindje van Steffi en Roel van het seizoen uit 2018. Omdat er zo veel baby’s zijn voortgekomen uit het programma, werd in 2021 de eerste babyspecial uitgezonden. In deze aflevering ging Yvon Jaspers op bezoek bij een aantal kandidaten die hun gezin al hebben mogen uitbreiden.

Fraude

De Duitse versie van het programma kampte al vaker met boeren die niet bleken te zijn wie ze daadwerkelijk waren. Zo deed een ‘nepboer’ mee om een weddenschap te winnen, maar deze werd helaas gesnapt. Ook deed er een andere nepboer mee in de hoop dat allemaal dame’s op hem af zouden komen. Gelukkig is het in Nederland (nog) niet zo ver gekomen, maar ons zou het niet verbazen als zoiets ook hier gebeurt.

Boer zoekt…Gevangenisstraf

Na al zoveel kandidaten te hebben gehad, moest het een keer gebeuren dat er eentje tussen zat die niet alles op een rijtje had. Zo bleek dat boer Remco uit 2018 gediskwalificeerd werd omdat hij contact gezocht had met een aantal andere kandidaten voordat de opnames waren begonnen. Boer Richard moest bekennen dat hij buiten de opnames om al een date had gehad met één van de deelnemers. Een Australische boer wist het wel erg ver te schoppen en kwam terecht in een rechtszaak wegens het bezitten van kinderporno. En als je denkt: ‘Dat kan niet erger’, dan heb je het bij het verkeerde eind! Een Duitse boer vermoordde namelijk jaren na zijn deelname zijn vriendin en pleegde daarna zelfmoord. Laten we maar blij zijn dat we daar in de Nederlandse versie nog niks van hebben gehoord.

Privédetectives 

De reden dat wok nog niks gehoord hebben van een dergelijk fiasco, is omdat alle deelnemers voor de opnames grondig gescreend worden door privédetectives, zonder dat zij hier iets van weten. Zo worden familieleden en vrienden gebeld om te vragen naar de reputatie van de potentiële deelnemers. Zo wordt voorkomen dat dezelfde fiasco’s uit het buitenland hier ook gebeuren.

Grootste kijkcijfers

Het is natuurlijk niet algeheel onbekend dat Boer zoekt Vrouw razend populair is binnen Nederland, maar hoeveel kijkers trekt het programma nou echt? Tegenwoordig trekt het programma zo’n 1,3 miljoen kijkers. Dat is natuurlijk ene hele hoop, maar nog niks in vergelijking tot het hoogtepunt van het programma. Dit was namelijk in 2010-2011 en toen trok het programma maar liefst 5 miljoen kijkers!

 

 

 

 

Beeld: AvroTros, Bron: Story

Delen