Dít zijn de 10 finalisten van Miss Nederland 2023
Zie ook:
Delen

Dít zijn de 10 finalisten van Miss Nederland 2023

De casting van Miss Nederland heeft weer plaatsgevonden en er zijn 10 powervrouwen uitgekozen. Benieuwd wie het zijn, waar zij vandaan komen en hoe oud zij zijn? Wij delen het met je!

Miss Nederland

Ieder jaar vindt er een missverkiezing plaats in Nederland en de winnares van deze verkiezing vertegenwoordigd haar land tijdens de jaarlijkse Miss Universe-verkiezing. Powervrouwen die deze verkiezing al eens hebben gewonnen, zijn: Kim Kötter, Kelly Weekers, Jessie Jazz Vuijk en Denise Speelman, maar met hun nog veel meer. Afgelopen weekend vond de casting van Miss Nederland 2023 plaats en hierbij zijn opnieuw 10 finalisten gekozen.

De casting vond plaats in de prachtige wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Een hele bijzondere locatie, die er vanbinnen stoer, eigentijds, chique, elegant en uniek uitziet. Net als de verkozen 10 finalisten.

Casting

Er melden zich jaarlijks honderden vrouwen aan om finalist te worden van Miss Nederland, maar na vele leuke challenges heeft de organisatie 45 kandidaten uitgenodigd om zich te komen presenteren voor een ervaren jury. Denk hierbij aan juryvoorzitter Monica van Ee en powervrouwen die de vorige Missverkiezingen wonnen, zoals: Ona Moody, Julia Sinning, Denise Speelman, Rahima Dirkse, Nicky Opheij en Zoey Ivory. Na een moeilijke, maar ontzettend leuke casting hebben zij 10 intelligente, prachtige, jonge vrouwen uitgekozen die het volgende Miss Nederland avontuur aan zullen gaan.

Bij de casting van Miss Nederland gaat het absoluut niet alleen om mooi zijn. Tijdens de casting en het hele proces kijkt de jury naar iemand met brains, business en beauty. Zij zoeken vooral naar een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met daarnaast duidelijk ambities, doorzettingsvermogen en een verhaal om te delen met de wereld. Als Miss Nederland is jouw doel om een rolmodel te zijn voor veel jongeren.

De 10 finalisten

Alle finalisten hebben een paar dezelfde kenmerken. Zij zijn namelijk sterke, jonge vrouwen met ieder een eigen missie en passie én een gezamenlijk doel: Miss Nederland 2023 worden. De 10 vrouwen zijn tussen de 20 en 27 jaar oud en zij hebben allemaal verschillende opleidingen gevolgd. Dit maakt een variërende groep die beauty met brains laat zien.

De namen van de finalisten, hun leeftijd en afkomst zijn hieronder te lezen.

  • Rikkie Kolle, 22, Amsterdam
  • Habiba Mostafa, 27, Den Haag
  • Ruby-Ann Chwatchko, 20, Dordrecht
  • Nazeli Kouki, 26, Eindhoven
  • Chanille Hupsel, 21, Barendrecht
  • Lidewei van der Staaij, 24, Londen
  • Beate van der Weide, 26, Dordrecht
  • Nathalie Mogbelzada, 25, Amsterdam
  • Christina Cairo, 21, Heerhugowaard
  • Lou Dirchs, 24, Nijmegen

De namen van boven naar beneden, zijn op onderstaande foto de vrouwen van links naar rechts.

Wil jij niets missen van dit hele avontuur en wil jij op de hoogte worden gehouden van alle updates? Check dan missnederland.nl, YouTube, Facebook, Instagram en TikTok!

Bron: Miss Nederland en Beeld: @fgmphotography

Delen