100%NL Magazine Gerda Havertong
Delen

Dit zijn de leuke dochter en kleinkinderen van Gerda Havertong

Gerda Havertong, wie kent haar niet. Bij het grote publiek werd zij bekend van de kinderserie Sesamstraat. Maar wisten jullie ook dat Gerda een dochter heeft en ook oma is?

Dochter Zulema

Gerda was jarenlang getrouwd met haar man Roelof Lenten. April 2021 overleed Gerda’s man aan de gevolgen van het coronavirus. Een grote schok voor Gerda. ‘Ik ben verlamd. Mijn vleugels zijn niet meer. Zomaar uit het leven gerukt’, liet zij destijds weten aan Shownieuws.

Samen met Roelof heeft Gerda een dochter, genaamd Zulema. Zulema zou je kunnen kennen uit het programma ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’. In 2018 deed zij samen met haar moeder mee aan het programma. En even voor de duidelijkheid: het ging om de rijkunsten van Zulema, niet die van haar moeder. 😉

Een leuke foto van Zulema en Gerda zie je hier.

Vier kleinkinderen

De 75-jarige Gerda is ook al oma van maar liefst vier kleinkinderen! Dochter Zulema heeft twee kinderen en Gerda’s stiefzoon (de zoon van Roelof uit een eerdere relatie) heeft ook twee kleinkinderen.

Gerda is dól op haar kleinkinderen en probeert ze dan ook zo vaak mogelijk te zien. Aan ‘Opa ‘n Oma’ liet Gerda destijds weten: ‘Natuurlijk zie ik mijn kleinkinderen zo vaak mogelijk. Mijn dochter weet ook dat ze op me kan rekenen. Maar…ze moeten zich naar míjn agenda voegen. Ik bereik niet de status van oma met een vaste oppasdag. Ik weet ook niet of ik de oma ben die ze zich zouden wensen. Gelukkig heb ik nog lang te leven! Zou ik het verknoeid hebben, dan heb ik nog kans om het te herstellen.’

Een gezellige foto van trotse oma Gerda en haar kleinkinderen zie je hier.

Beeld: ANP Foto, Bron: Opanoma.nl, Wikipedia, Televizier

Delen